Türkiye 2019 yılı rakamlarına 2022 yılında ulaşacak

Antalya Belek'teki Calista Luxury Genel Müdürü Ali Kızıldağ, turizmde 2019 yılı rakamlarını 2022 yılında yakalayacağımıza inandığını söyledi.

16/01/2022 22:10
Türkiye 2019 yılı rakamlarına 2022 yılında ulaşacak

Ali Kızıldağ, Turizmdays.com'a yaptığı açıklamada, Türkiye'nin turizmde büyük başarı yakaladığını, turizmden elde edilen dövizin yüzde 95'inin yerli sermaye ile elde edildiğini belirtti.

Pandeminin turizm sektörünün yaşadığı en büyük sorun olduğunu vurgulayan Kızıldağ, ''Turizm sektörü pandemiden çok fazla etkilendi. Turzmde rakip destinasyonlara göre turizmi çok iyi yönetiyoruz. Turizm sektöründeki vaka oranı 5 binde birdir. Hem turist, hem de personel Korona'dan çok az etkilendi. Pandeminin bu kadar az göründüğü başka destinasyon yok'' dedi.

Türkiye 2019 yılı rakamlarına 2022 yılında ulaşacak

Pandemi döneminde hem Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, hem de turizm sektörünün çok iyi bir sınav verdiğini ifade eden Ali Kızıldağ, şunları söyledi:

''Dünya Turizm Örgütü verilerine göre turizm sektörü 2019 yılı rakamlarını ancak 2024 yılında yakalayabilecek. Ancak ben inanıyorumki, Türkiye 2019 yılı rakamlarına 2022 yılında ulaşacaktır. Turizm sektörü pandemi krizini daha önce yaşadığı krizlere göre çok daha başarılı atlatıyor. Bu yıl İngiltere pazarı birden yok oldu. Bazı pazarlarda da aynı sorunlar yaşandı. Turizmin üzerinden o dönemde adeta tır geçti. Ama buna rağmen pandemi krizini çok başarılı yönettik."


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.