Türk turizminin "Canlı Tarih”leri aranıyor..

Türkiye Turizmi Sözlü Tarih Araştırması, Anadolu Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri kapsamında desteklenmesi kabul edildi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türk turizminin "Canlı Tarih”leri aranıyor..

Prof. Dr. Nazmi Kozak başkanlığında 25 kişilik proje ekibi tarafından hazırlanacak projede 1923 yılı sonrası turizmle ilgili gelişmelerin ortaya çıkarılması amaçlanıyor. Proje kapsamında 400 kişi ile yaklaşık 500 saatlik sözlü tarih görüşmesinin gerçekleştirilmesi öngörülüyor.

Araştırma ile ülkemizde turizm alanında çalışmış ve/veya halen yatırımcı, işletmeci, Turizm Bakanlığı (Turizm ve Tanıtma Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı) görevlisi, yatırımcı, işletmeci, turist rehberi, otel çalışanı, acente yöneticisi, çalışanı, turizm bölgelerindeki esnaf, vb. olmak üzere; herhangi bir şekilde turizm alanıyla ilgili/ilişkili olan yaklaşık 400 kişi ile sözlü tarih yöntemiyle görüşülmesi yapılması planlanıyor. Görüşmelerin ses ve görüntü kayıtlı olarak gerçekleştirileceği ve görüşme kayıtlarının Anadolu Üniversitesi ve Tarih Vakfı arşivlerinde araştırmacıların yararlanmasına açılacağı açıklandı.
 
Siz de isim önerisinde bulunabilirsiniz: Araştırmaya katkısı olacağı düşünülen ülkemiz turizminin “CanlıTarih” isimlerinin bildirilmesi isteniyor. İsim önerme işlemi Türkiye Turizmi Sözlü Tarihi Araştırması resmi web sayfasının http://turkiyeturizmtarihi.org/?SyfNmb=3&pt=Kaynak kişi önerme adresindeki online form doldurularak yapılıyor.
 
Derlenecek isim önerileri 21-24 şubat 2013 tarihlerinde İstanbul'da yapılacak ve turizmin alt sektörlerinden 60 dolayında temsilcisinin katılacağı "Türkiye Turizmi Sözlü Tarih Araştırması Kaynak Kişi Belirleme Çalıştayı"nda değerlendirileceği bildirildi.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.