Türk halkı gelirinin ne kadarını tatile harcıyor?

Rusya’da açıklanan bir rapor, incelenen 40 Avrupa ülkesinin yoksulluk tablosunu mercek altına aldı.  Araştırmada ayrıca, “Kafe, restoran ve otel-gezi harcaması” kalemi de yer aldı.

18/12/2018 11:42
Türk halkı gelirinin ne kadarını tatile harcıyor?

RIA Reyting ajansı tarafından yapılan araştırmada, hangi ülkede halkı toplam gelirinin yüzde kaçını öncelikle gıda ihtiyaçlarına ayırmak zorunda olduğu incelendi. Turkrus'ta yer alan habere göre, araştırmada ayrıca, “Kafe, restoran ve otel-gezi harcaması” kalemin de yer aldı. “Kafe, restoran ve otel-gezi harcaması” kaleminde Türkiye yüzde 6.2, Rusya yüzde 3.3, Ukrayna yüzde 2.8 ile sıralandı.

Rapora göre, Türkler aylık gelirinin yüzde 19,7’sini temel gıda ihtiyaçlarını karşılamak için harcıyor. Böylece Türkiye 40 ülkelik listede 20. sırada yer alıyor.

En iyi durumda Lüksemburg, en kötü durumda Ukrayna var

En iyi durumda Lüksemburg, en kötü durumda Ukrayna çıkarken, Türkiye tam ortada, Rusya’nın 9 puan üzerinde gösterildi. Rusya ise yüzde 31,2 gibi oldukça yüksek bir oranla listede 31. oldu. En sonda, gelirinin yüzde 50,9’unu gıdaya ayırmak zorunda kalan Ukraynalılar yer alıyor.

Avrupa’da bu kriter açısından ilk üç sırada Lüksemburg (yüzde 8.7), İngiltere (yüzde 10) ve Hollanda (yüzde 10) sıralanıyor. Bu oranlar Almanya’da yüzde 12.3, Fransa’da yüzde 13.4 olarak saptandı.

Raporun bir diğer kategorisinde, “tütün ve içkiye ayrılan pay” sorgulanıyor

Bu oran Türkiye’de yüzde 4.5, Rusya’da yüzde 3, Ukrayna’da yüzde 3.9 olarak hesaplandı. Yani içki ve tütün için ayrılan toplam bütçe Rusya’dan yüzde 50 daha fazla görünüyor.

“Kafe, restoran ve otel-gezi harcaması” kaleminde ise Türkiye yüzde 6.2, Rusya yüzde 3.3, Ukrayna yüzde 2.8 ile sıralanıyor.

Son olarak “kültür ve sanat faaliyetlerine ayrılan pay” sorgulanıyor: Türkiye yüzde 2.7, Rusya yüzde 6.9, Ukrayna ise yüzde 1.9. Araştırmaya konu verilerin her ülkenin resmi istatistik kurumlarından derlendiği bildirildi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.