Türk doktorunun Çin'de ses getiren başarısı...

Ankara Ufuk Üniversitesi Profesörlerinden Mahmut Nedim Doral tarafından hazırlanan “Sportif Yaralanmalar” konulu kitabı Çin Pekin Üniversitesi'nce Çinceye çevrildi.

Adil Çulhaoğlu Adil Çulhaoğlu 27/12/2018 11:33
Türk doktorunun Çin'de ses getiren başarısı...

Uluslararası çok hakemli yedi dergide editörler grubunda yer almakta olan Dr. Doral’ın editörlüğünü yapmış olduğu ve Springer Verlag tarafından yayımlanan “Sports Injuries” kitabı hâlen uluslararası düzeyde en geniş kapsamlı ortopedik bilimsel eserler arasında değerini korumaktadır.

Çin’de de Basıldı

Çeşitli uluslara mensup 250 ortopedi uzmanın 'Sportif Yaralanmalar’ konusunda yazdıkları makalelerin Axel Springer Verlag adına müellifliğini yaparak hazırladığı yayın 4 ciltlik  ansiklopedik  kitap İngilizce olarak 2011 yılında basılır.

2012 yılında Çin Ortopedi Konferansı sırasında kitapla tanışan Çinli bilim adamı Zhang yayınevi ile anlaşıp kitabın Çinceye çevirme hakkını aldıktan sonra 2 yılda arkadaşlarıyla beraber Çinceye çevirir, kitabın Çin Spor Hekimliğine büyük katkısı olacağı temennisiyle 2014 baskısını yaptırır.

‘Spor Yaralanmaları’ kitabı dünyada ses getiren ve referans kitaplar arasına giren Prof. Dr. Mahmut Nedim Doral, kitapta menisküsten, bağ yırtılmasına, kıkırdak naklinden fizik tedavi uygulamasına kadar tüm ortopedik sorunları, tedavi yolları ile son uygulamaların ele alındığını kaydetti.

Çin'de Pekin Üniversitesi, Ortopedi Ana Bilim Başkanlığı tarafından 2. baskı olarak 70 bin adet basılan kitabın tanıtımı için 16 Aralık 2018'de düzenlenen törene davet edilen Prof. Dr. Mahmut Nedim Doral, Üniversitece onuruna verilen yemekte kitabını da imzaladı.

İpek yollarında kervanlarla birlikte seyahat eden düşünürlerin, gezgin ozanların izlerini eserleri ile devam ettiren bilim insanlarımız çağdaş İpek yolu kavramına da öncü ve örnek katkılar sağlıyorlar. Bilim dünyamız aracılığı ile ulaşabileceğimiz insanların varlığı ülkemiz açısından önemli bir kazanımdır.

Sağlık Zenginliğimize Bir Destek de Ortopedi ‘ den

Dünya çapında pek çok dernek ve kuruluşun yanı sıra Asya Pasifik Ortopedi Derneği (Asia Pacific Orthopaedic Association - APOA) Başkanı da olan Prof. Dr. Doral’ın kitabının bu başarısının ülkemizin sağlık alanında kaydettiği konulara Sportif Yaralanmaların tedavisi başta olmak üzere Ortopedi hekimliği  büyük katkı verecek.

Ziyaretimiz sırasında Prof. Dr. Doral, “Spor yaralanmalarına ilişkin güncel bilgilerin yer aldığı ilk ve tek ansiklopedinin Dünya literatüründe çok önemli bir açığı kapattığını. Hem güncel, geniş kapsamlı hem de dünyada başarılı oldukları uzmanlıklarıyla isim yapmış hekimlerin bir araya geldiği bu rehbere bir Türk hekimi olarak imza atmanın mutluğunu yaşadığını” belirtti.

Türkiye Bilimler Akademisi 2018 yılı Üstün Başarılı Bilim İnsanı Ödülü’nü kazanan Doç. Dr. Gazi Huri ile de tanışma fırsatımız oldu. Kutlama ve başarı dileklerimizi iletiyoruz. 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.