Turizmin nabzı EMITT Turizm Fuarı'nda atacak

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı-EMITT, 31 Ocak – 3 Şubat 2019 tarihlerinde dünya turizm profesyonellerini ve tatil tüketicilerini 23’üncü kez İstanbul’da bir araya getirecek.

11/10/2018 18:10
Turizmin nabzı EMITT Turizm Fuarı'nda atacak

2018’de katılımcı bazında %55 büyüme kaydeden EMITT, tırmanışa geçen turizm sektöründe ülke ekonomisine de ciddi bir katkı sağlamaya devam ediyor. Türkiye’nin yabancı turistler için yeniden bir marka destinasyonu haline geldiğini söyleyen ITE Turkey Turizm & Seyahat & Moda Grup Direktörü Hacer Aydın; “Turizm gelirleri yılın ilk yarısında yüzde 31 oranında artış göstererek 11,5 milyar dolara ulaştı.

Özellikle yabancı turistlerden elde edilen gelir bazında yüzde 36,9’luk yani 9,28 milyar dolarlık ciddi bir yükseliş bulunuyor. Diğer bir ifadeyle yılın ilk yarısında turizm gelirlerimizin yüzde 80’inden fazlası yabancı turistin gelmesinden elde edildi” dedi.

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde

Türkiye’nin lider sektörlerinde lider fuarlar düzenleyen ITE Turkey bünyesinde yer alan EUF – E Uluslararası Fuarcılık tarafından organize edilen Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı – EMITT; 31 Ocak – 3 Şubat 2018 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.

Rekor seviyede yabancı ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlanan EMITT - Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı tüm katılımcılar için değer yaratan, birbirinden faydalı içerik ve iş birlikleri ile sektöre yön vermeyi sürdürüyor. Her sene Travel Shop Turkey işbirliği ile gerçekleşen hosted buyer (davetli tur operatörü) programında bu yıl Asya, Avrupa, Uzakdoğu ve Latin Amerika kıtaları dahil 100’den fazla ülkeden 900’e yakındavetli tur operatörü ağırlanacak.

Fuara dünyanın dört bir yanından katılım devam ediyor

T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları’nın kurumsal sponsorluğunda, KOSGEB desteğiyle birlikte Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TYD) iş ortaklığında düzenlenen fuara dünyanın dört bir tarafından katılım hızla devam ediyor.

EMITT yüzde 55 büyüyerek turizme katkı sağlamaya devam ediyor

Ülke turizmi ve EMITT arasında bir paralellik olduğunu belirtenITE Turkey Turizm & Seyahat & Moda Grup Direktörü Hacer Aydın:“2018’in Ocak ayında düzenlediğimiz fuarda ülke turizmindeki büyüme ile EMITT arasındaki ilişkiyi bir kez daha çok net bir şekilde görme imkanımız oldu. Ocak 2018’de 22’incisini düzenlediğimiz EMITT’te 85 ülkeden 1.065 katılımcı ve 54.364 ziyaretçiyi ağırlayarak büyük bir başarıya imza attık. 

Turizm sektöründe 2017 yılında gözlemlenen hareketlenme EMITT’te de kendini gösterdi ve son fuarımızda katılımcı bazında %55 büyüme kaydettik. Bu büyüme 2018’de turizm sektörü için hızlı bir yükselişin de önceden habercisi oldu ve bugün gelinen noktada sektörün hızlı bir büyüme grafiği yakaladığına hep birlikte şahitlik ettik” dedi.

Ülkemiz yabancı turistler için yeniden bir marka destinasyon oldu

Aydın sözlerine şöyle devam etti: “Turizm Bakanlığı verileri de bu görüşümüzü destekliyor. Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı yedi ayda yüzde 24.9 artışla 21.64 milyon kişi oldu. Diğer yandan gelir anlamında da ciddi bir artış gözleniyor. Türk İstatistik Kurumu’na göre ise turizm geliri de yılın ilk yarısında yüzde 31 oranında artış göstererek 11,5 milyar dolara ulaştı. Özellikle yabancı turistlerden elde edilen gelir bazında yüzde 36,9’luk yani 9,28 milyar dolarlık ciddi bir yükseliş söz konusu.

Diğer bir ifadeyle yılın ilk yarısında turizm gelirlerimizin yüzde 80’inden fazlası yabancı turistin gelmesinden elde edildi. Bu veriler ışığında ülkemizin, uluslararası turistler için yeniden bir marka destinasyonu olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca gelen turistlerin her zamankinden daha fazla harcama yapıyor olması da cabası. Bu olumlu rakamlar göz önüne alındığında işletmeler ve destinasyonlar için tanıtımın tam zamanı olduğunu düşünüyoruz. Türkiye’nin lider seyahat ve turizm fuarı EMITT olarak bu büyüyen pazara erişmeye yönelik eşsiz fırsatlar sunmaya devam ediyoruz.”

Dünyanın dört bir yanından gelen turizm profesyonelleri EMITT’te buluşuyor

EMITT’in sadece Türk turizm sektörünün değil, dünya turizm sektörünün de en büyük buluşma noktalarından birisi olduğunu dile getiren Aydın, fuara daha dört aydan fazla süre olmasına rağmen katılımcı sayımızı geçen yıla oranla yüzde %45 artırmayı başardık. Ayrıca bu sene Endonezya, Malta, Avusturya ve Tayland fuarda ilk defa katılımcı olarak yer alacak.Turizm sektörü temsilcilerini dünyanın dört bir yanından gelen turizm profesyonelleri ile buluşturma geleneğimizi bu yıl da sürdürüyoruz.

Bu kapsamda Hosted Buyer (davetli tur operatörü) Programı düzenliyoruz. Program kapsamında fuarda bu yıl 100’ün üzerinde ülkeden 900’e yakın davetli tur operatörünü ağırlayacağız. 2018’in Ocak ayındaki fuarda 7.000’in üzerinde onaylanmış randevu ile bir dünya rekoruna imza atmıştık. Yeni yatırımlara ve yeni iş birliklerine vesile olan programımızda bu yıl bu sayının da üzerine çıkmayı hedefliyoruz. Asya, Avrupa, Uzakdoğu ve Latin Amerika ülkelerinden firmalar EMITT’e yoğun ilgi gösteriyor ve programımıza başvuruda bulunuyor.

31 Ocak – 3 Şubat 2018 tarihlerinde ziyaretçilere açık olacak EMITT ilk iki günde turizm profesyonellerini, üçüncü ve dördüncü gün ise tatilcileri ağırlayacak. Tatil tüketicilerifuarda seçtikleri destinasyonları inceleyebilecek ve bütçelerine uygun tatil rotalarını, cazip fiyatlarda “Erken rezervasyon” kampanyaları ile ulaşma imkanına sahip olabilecek.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.