Turizmin En İyi Tezleri Belli Oluyor..

Gazi Üniversitesi Turizm Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi’nin ortaklaşa düzenledikleri VI. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, 12-15 Nisan 2012 tarihlerinde Antalya’nın Kemer ilçesinde gerçekleştiriliyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turizmin En İyi Tezleri Belli Oluyor..

Kongrenin, Türkiye'de turizmle ilişkili bilim dalı ve alanlarda lisansüstü çalışma yapan öğrencilerin akademik gelişmelerine katkıda bulunmak, aralarındaki iletişim-etkileşimi geliştirmek amacıyla düzenlendiği belirtiliyor. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi Editörü Prof. Dr. Nazmi Kozak, VI. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi'ni turizmin disiplinlerarası bir yaklaşımla incelenmesinin yaygınlaşmasına destek olmak amacıyla gerçekleştireceklerini belirterek, “Daha önce beş kez gerçekleştirdiğimiz Kongre'nin altıncısı, 12-15 Nisan 2012 tarihlerinde Antalya Kemer’deki Majesty Mirage Park Resort’ta düzenlenecek” diyor.

Prof. Dr. Kozak, VI. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi'ne turizmin işletmecilik, ekonomik, coğrafik, sosyolojik, psikolojik, çevresel, siyasal, dinsel, hukuksal, rekreasyonel ve mimari boyutlarının enine boyuna işleneceğini vurguladıktan sonra şunları söylüyor: “Bilindiği üzere turizm; sağlık, gıda mühendisliği, eğitim, antropoloji, beslenme, peyzaj mimarlığı, iletişim, planlama ve diğer akademik çalışma dallarını da kapsıyor. İsteyenler turizmi ilgilendiren konularda hazırlanmış tez çalışmaları ile araştırmalarını gönderilebilir. Kongrenin iki ayrı bölümüne de bildiri göndermek mümkün.  Lisansüstü tez çalışmaları bölümüne öz (abstract) göndermek için son tarih 15 Şubat, serbest bildiriler bölümüne bildiri (tam metin) göndermek için son tarih 15 Ocak 2012’dir. Katılım bedelinin havale edilmesi için son tarihi 15 Mart 2012 olarak belirlerken, kongre programını ise 25 Mart 2012’de ilan edeceğiz.”

Lisansüstü tezler bölümünde önceki beş kongrede olduğu gib,i turizmin konu veya uygulama alanı olarak incelendiği lisansüstü tez çalışmalarının sunulacağını kaydeden Prof. Dr. Kozak, sözlerini şöyle noktalıyor: “Serbest bildiriler bölümü; lisansüstü öğrencilerin yalnız veya akademisyen ve araştırmacılarla birlikte hazırlayacakları serbest çalışmalara ayrılmıştır. Bu bölüme önerilecek bildirilerde konu sınırlaması bulunmuyor. Gönderilecek çalışmalarda turizmin ‘inceleme alanı’ olarak seçilmiş ve birinci yazarların herhangi bir alanda kayıtlı lisansüstü öğrenci olması geriyor”

Ayrıntılı bilgi için: http://www.turamerkongre.gazi.edu.tr/index.php?SolMenuId=1&lang=tr


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.