Turizmi gençler uçurdu...

Genç turistler, tüm dünyada bütün diğer turist gruplarına göre en çok para harcadı. Genç insanlar hem daha çok tatile çıkıyor, hem daha uzun tatil yapıyor, hem tatillerinde daha çok para da harcıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turizmi gençler uçurdu...

Forbes dergisinde yayınlanan habere göre geçen yıl, toplam olarak bir bilyonu aşan tüm turizm harcamalarının beşte birinden fazlasını genç turistler tarafından harcandı. Amsterdam´da faaliyet gösteren “World Youth Student and Educational Travel Confederation” (Dünya Gençlik, Öğrenci ve Eğitim Seyahatleri Konfederasyonu, WYSE) tarafından yayınlanan rapora göre genç turistler, bu harcamalarıyla son derede önemli ekonomik bir güçü teşkil ediyor.

WYSE tarafından “tüm zamanların en geniş kapsamlı gençlik turizmi araştırması” olarak nitelendirilen rapor için 137 farklı ülkelerden toplam 34,000 genç turiste anket yapıldı.

WYSE genel müdürü David Chapman´in açıklamalarına göre araştırma, gençlik turizminin son yıllarda büyük bir değişimi geçirdiğini gösteriyor. “Genç turistler bugün herzamankinden daha seçici, daha çok kültürel deneyimler peşinde, yerel insanlarla tanışmaya daha da meraklı ve seyahat ederken elde ettikleri tecrübelerini iş bulmakta da kullanmak ister,” diyen Chapman´e göre, genç turistler, eskisine göre daha uzun menzilli seyahatler yapıyor, daha uzun süreli tatiller yapıyor ve daha çok para harcıyor. Chapman: “O yüzden bu sektör, eskisine göre çok daha hızlı büyüyor,” diyor.

Eğilimler: Güneş, kum, deniz yetmez

Zamanla tatil alişkanlıkları değişen genç turistler, eskisine göre güneş, kum ve deniz üçlemesiyle yetinmek istemiyor artık. Onun yerine şu eğilimler ön planda:

 

·         Dil öğrenmek (yüzde 22)

 

·         İş tecrübesi sağlamak (yüzde 15)

 

·         Bir şeyler öğrenmek (yüzde 15)

 

Yukarıdaki eğilimler pek lüks isteği gibi görünmediği halde, genç turistlerin tatilde harcadıkları para, 2007 yılından bu yana çeşitli ekonomik krizlere rağmen yüzde 40 olarak arttı. Bununla birlikte, genç turistlerin tatil ve seyahatlerde geçirdikleri süreler de arttı. Özellikle 60 günden uzun seyahatler yapan genç turistlerin sayısı önemli ölcüde çoğaldı.

Genç turistlerin bir başka özelliği de beş yıldızlı otellere karşın daha çok üst düzey butik otelleri tercih etmeleri. Eskiden düşük hizmetler veren hosteller de buna cevap vermeye başlayarak, artık bir taraftan laptop ve akıllı telefonlarla seyahat eden, bir taraftan ellerinde eskisine göre daha bol parası olan bu yeni müşteri kitlesine daha iyi ve kaliteli hizmetler vermeye başladı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.