Turizmi CMO yönetecek

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Tanıtma Genel Müdürlüğü'nün başına özel sektörden bir CMO atamayı planlıyor.

06/10/2018 20:54
Turizmi CMO yönetecek

Sabah Gazetesinde Şelale Kadak’ın haberine göre, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, tanıtma genel müdürlüğü başına da özel sektörden bir CMO atamayı planlıyor. Yeni CMO’un gönüllülük esasına göre çalışacağını söyleyen Bakan Ersoy, yeni CMO’ya her hangi bir maaş ödemeyeceklerini belirtti.

Şelale Kadak'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

Devlete bir CMO atanacağını Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'dan öğrendim ama Ersoy, CMO'nun kim olduğu konusunda ser verip sır vermedi.

Önce iş dünyasında CEO'dan sonra duymaya alıştığımız CMO nedir, onu kısaca anlatayım. İngilizce CMO, Chief Marketing Officer kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltma ve 'Baş Pazarlama Yöneticisi' anlamına geliyor.

Başkanlık sistemine geçilmesinin ardından pek çok alanda olduğu gibi kültür ve turizm alanında da önemli politika değişikliği gerçekleşiyor ve turizmin kalbinden gelen bir isim olan Ersoy, kültür ve turizm alanında işinin ehli, uzman, değerli isimleri ikna ederek bir bir yanına çekiyor.

İsmini paylaşmamakla birlikte Bakan Ersoy, "Tanıtım en önemli konumuz ve tanıtımın başına bir CMO düşündük. Tabii bu isimler özel sektörde çok büyük paralar kazanıyor ama söz konusu olan Türkiye'nin tanıtımı ve devlette gönüllü çalışmalarını isteyeceğiz" diyor.

Şelale Kadak'ın yazısının tamamına, aşağıdaki linkten ulaşılabilir: https://www.sabah.com.tr/yazarlar/kadak/2018/10/06/tanitimin-basina-atanacak-cmo-kim


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.