Turizmi canlandırmak için bir dizi tedbirleri yürürlüğe koyduk

Antalya’da düzenlenen, ‘10. Uluslararası Resort Turizm Kongresi’ne video konferans yoluyla katıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ‘Turizm, diplomasinin önemli başlıklarından biri haline geldi. Toplantılar Antalya’da yapıyoruz diye tepki görüyoruz’ dedi.

26/11/2020 11:52
Turizmi canlandırmak için bir dizi tedbirleri yürürlüğe koyduk

Bakan Çavuşoğlu, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından Antalya'da dijital olarak düzenlenen "10. Uluslararası Resort Turizm Kongresi"ne video konferans yoluyla katıldı. Çavuşoğlu, Diplomaside attığımız bütün adımlarda turizmin gelişimini de düşünerek adım atıyoruz. Her toplantıyı Antalya’da yapıyoruz diye tepki görüyoruz ama bunu yapmamızın nedeni Antalyalı olduğumuz için değil Antalya’nın bir marka olmasından dolayıdır. Artık turizm ve tanıtma konusunu daha geniş bir perspektifte yürütüyoruz.

2020 yılında salgın nedeniyle eşi benzeri görülmemiş bir sınama ile karşı karşıyayız. Biz ülke olarak içimize kapanmadık. Sağlık ve ekonomi alanında gece gündüz çalıştık ve çalışıyoruz. Şüphesiz salgının etkilerinin görüldüğü en önemli alan turizm oldu. Turizmi canlandırmak için bir dizi tedbirleri yürürlüğe koyduk.

Yaz sezonu boyunca İngiliz turistleri Türkiye'de ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını söyleyen Çavuşoğlu, Almanya'nın yapılan mutabakat kapsamında ağustos ayı başında dört önemli turizm şehri için seyahat uyarısını kaldırdığını belirtti. Çavuşoğlu, Rusya ile de karşılıklı tarifeli uçuşların 1 Ağustos'ta başlatıldığına dikkati çekerek, bugüne kadar Rusya'dan Türkiye'ye gelen turistlerin sayısının 2 milyonu biraz aştığını söyledi. Ukrayna ile de pasaportsuz seyahatin sağlandığını hatırlatan Çavuşoğlu, Türkiye'ye bu yıl ilk gelen yabancı turistlerin Ukraynalılar olduğunu belirtti.

Çavuşoğlu, "Girişimlerimiz neticesinde diğer Malta, Romanya, Bulgaristan, Polonya gibi ülkeler de ülkemize yönelik seyahat uyarılarını ve kısıtlamasını kaldırdı. İsviçre ve Moldova ise riskli bölgeler listesine ülkemizi hiçbir zaman dahil etmedi. Benzer şekilde Karadağ, Ürdün, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin, seyahat bağlamında, yüksek riskli bölge kategorisinde değiliz" diye konuştu.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.