Turizmde yeni trend, Yemek Turizmi...

İstanbul Zorlu Center’da yer alan İtalya’nın en büyük restoranlarından Eataly dünyanın ilk yemek kentini kurmaya hazırlanıyor. Eataly İtalya’nın Bologna kentinde hazırlayacağı tema park şeklindeki yemek kenti 80 bin metrekarelik alanda yer alacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turizmde yeni trend, Yemek Turizmi...

Alanın içinde restoranlar, manavlar ve devasa bir akvaryum da bulunacak. Fico Eataly World adı verilecek olan projenin 55 milyon dolara mal olması bekleniyor. Bu projede şirkete Prelios SGR isimli fon destek verecek. Fonun Asya’nın büyük kentlerinde de yemek üzerine tema yemek parkları kurması bekleniyor. Fico Eataly World restoran piyasasını bilen insanlar tarafından dünyanın ‘Yemeklerin Disneyland’ı olarak adlandırılıyor. 

26 TANE RESTORANI VAR

İtalya turizm potansiyeli açısından da önemli bir ülkü konumunda. 2012 yılında ülke dünyada en çok turist çeken 5. ülke olurken 46 milyon ziyaretçinin 2012’de geldiği İtalya turizm’den önceki sene 32.1 milyar dolar kazandı. İtalyan iş adamları ise yemek kentinin turizmi canlandıracağı görüşünde. Kimileri ise Venedik’in 18 yüzyılın sonunda dünya ticaretinin merkezi olma unvanını şimdi Bologna’nın alabileceği iddiasında bile bulunmaktan geri kalmıyor. Eataly’nin dünyada 26 tane restoranı bulunuyor. Bu restoranların önemli bir bölümü İtalya ve Japonya’da yer alırken firmanın ABD ve Türkiye’de de restoranları var. (Hürriyet)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.