Turizmde veri odaklı akıllı otomasyon devri başlıyor

Konaklama ve seyahat teknolojileri platformu HotelRunner, sektörde büyük ses getirecek ‘Autopilot’ın tanıtımını ITB Berlin 2023’te yapacak.

07/03/2023 12:33
Turizmde veri odaklı akıllı otomasyon devri başlıyor

WTM London’da tanıttığı yeni nesil iş zekası platformu ‘Insights’ ile dikkatleri üstüne çeken ve kısa süre önce duyurduğu yeni yatırım turu haberi ile 2023’e hızlı bir başlangıç yapan HotelRunner, bu kez de yapay zeka odaklı, sezgisel ve akıllı bir satış, dağıtım ve operasyon otomasyon platformu ile karşımızda.

Pazarlama aktivitelerinden fiyatlandırma stratejilerine kadar bir konaklama işletmesinin günlük tüm operasyonlarını otomatikleştirmek vizyonuyla yola çıkan HotelRunner, Autopilot’ı hayata geçirdi. Sadece geçtiğimiz yıl 3 milyondan fazla rezervasyona ev sahipliği yapan HotelRunner’ın yeni platformu bu işlem hacminden besleniyor.

Autopilot ile konaklama tesisleri tüm turizm ekosistemi ile etkileşim içinde olacak

Konaklama işletmeleri, günlük operasyonlarının tamamını ve sektördeki deneyimlerinden elde ettikleri tüm bilgi birikimlerini Autopilot platformuna bir kurallar seti olarak aktarabilir ve karmaşık fiyatlandırma ve satış stratejilerini kolaylıkla hayata geçirebilirler.

Teknolojik vizyonu ile sektörün arkasındaki itici güç olarak konumlanan HotelRunner, seyahat ve konaklama sektörünün içerisinde yer alan tüm aktörlerin gelecekteki ihtiyaçlarına yönelik çalışmaya devam ediyor. Sektörel deneyime dayanan, yıllar süren araştırma ve geliştirme çalışmaları sonucunda ortaya çıkarılan Autopilot platformu, konaklama tesislerinin tüm turizm ekosistemi ile etkileşim içinde olacağı şekilde tasarlandı.

Platform, bir tesisin kendi kendini otomatikleştirmesini sağlamakla kalmıyor aynı zamanda turizm sektörü paydaşlarının kolektif olarak bir tesisin bilgi birikimine katkıda bulunmasına doğru evriliyor. Böylece, HotelRunner sektöre ilk kez otomasyon pazar yeri kavramını getirerek turizm teknolojilerinin geleceğine dair net bir yol haritası çiziyor.

"Konaklama sektörüne çağ atlatacak detaylı ve kapsamlı bir vizyonun parçası"

HotelRunner Kurucu Ortağı Ali Beklen platform ile ilgili şunları söyledi: “Yeni Autopilot platformu, tüm seyahat ve konaklama sektörüne hizmet edecek ve çağ atlatacak detaylı ve kapsamlı bir vizyonun parçası.

Kasım ayında tanıtımını yaptığımız Insights platformu ile turizmde veri odaklı karar alma dönemini başlattık. Autopilot ile bu vizyon doğrultusunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor ve insanların yazılıma değil yazılımın insanlara hizmet ettiği yeni bir dönemin kapılarını aralıyoruz.”

Otel yönetimine dair alışılagelmiş varsayımlar ortadan kalkıyor

HotelRunner Kurucu Ortağı Arden Agopyan ise, şöyle konuştu: “Yenilikçi autopilot teknolojimizle, otel yönetimine dair alışılagelmiş varsayımları ortadan kaldırıyoruz ve sektöre yeni bir bakış açısı getiriyoruz. Manuel süreçleri geride bırakarak iş ortaklarımıza zahmetsiz verimlilik sunuyor, doluluk, satış ve karlılıklarını artırmayı hedefliyoruz.

Yapay zeka tarafından desteklenen ve her gün evrimleşmeye devam eden Autopilot platformumuzun, seyahat ve konaklama sektöründe yaratmayı hedeflediğimiz devrim için sadece bir başlangıç olduğunu düşünüyor, sektör oyuncularının işlerini yapma ve birbirleriyle etkileşim kurma biçimlerinde yeni bir standart belirliyoruz."

Autopilot, platformu kullanan tesislerin gelirlerine pozitif etki ediyor

Yaklaşık bir yıl önce kapalı beta sürümünde hizmet vermeye başlayan HotelRunner Autopilot, platformu kullanan tesislerin gelirlerine pozitif etki ediyor. Dünyanın en işlek turizm destinasyonlarından biri olan İstanbul’da faaliyet gösteren Pierre Loti Hotel, geçtiğimiz Aralık ayından bu yana beta programı kapsamında kullandığı Autopilot ile dönemsel gelirlerini %24 artırdı.

Pierre Loti Hotel Genel Müdürü Asım Topçuoğlu platformu şöyle değerlendirdi: “Bulunduğumuz konumda doluluğa ve talebe bağlı en doğru fiyatlandırmayı yapmak kritik bir öneme sahip. Autopilot platformu herhangi bir otel çalışanının takip edebileceğinden kat kat fazla veri işliyor ve bir çalışanın müdahale edebileceğinden çok daha hızlı bir sürede otomasyonu tetikliyor. Sadece geçtiğimiz iki ay içerisindeki performansa bile dayanarak rahatlıkla söyleyebilirim ki Autopilot ile ay bazında gelirlerimizi en az 2 kat artırmayı hedefliyoruz.”

Autopilot sayesinde tesisler:

Fiyatlandırmalarını ve müsaitlik yönetimlerini sezonlara, tatil dönemlerine ve hafta sonlarına göre otomatikleştirebilirler.

Rezervasyon hareketlerini gerçek zamanlı olarak takip edebilir ve talebe göre aksiyon alabilirler.

Karlılıklarını en üst düzeye çıkarmak için yapay zeka tabanlı önerilerden ve uyarılardan yararlanabilirler.

PMS ve kanal yöneticisi ile tam entegre çalışan otomasyonlar sayesinde iş yükünü en aza indirebilirler.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.