Turizmde korona önlemleri sürekli ve kalıcı olacak

2021 yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda kovid 19 sonrası dönemde turizm alanında planlanan atılımlar da yer aldı. Koronavirüs salgınında uygulanmaya başlayan Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı sürekli ve kalıcı hale gelecek.

28/10/2020 11:39
Turizmde korona önlemleri sürekli ve kalıcı olacak

Salgın sonrası dönemde özellikle ileri yaş turizmi ve termal turizme; ayrıca daha fazla gelir bırakan golf, gastronomi, kruvaziyer turizm alanlarında ağırlık verilecek. Uzak Doğu ve Afrika pazarına yönelik özel tanıtım stratejileri uygulanacak. 

2021 yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda turizm alanında bir dizi hedef konuldu. Programa göre, 2020 yılı turizm geliri tahmini 12,1 milyar dolar, ziyaretçi sayısı 17 milyon olarak tahmin edilirken; 2021 programında turizm geliri hedefi 23,3 milyar dolar, ziyaretçi sayısı ise 31,4 milyon kişi olarak belirlendi.

Sabah Gazetesi’nden Hasan Ay’ın haberine göre, Salgın sonrası dönemde birçok ülkede açığa çıkan sağlık sektöründeki zafiyetleri fırsata çevirmek amacıyla Türkiye'deki sağlık turizmi potansiyeline yönelik projeler hayata geçirilecek.

GELİR BIRAKAN TURİZM MODELLERİNE ODAKLANILACAK

Bu kapsamda özellikle ileri yaş turizmi ile termal turizme yönelik tanıtım stratejileri geliştirilecek. Gastronomİ, golf, sağlık, kruvaziyer, düğün, inanç, kongre ve alışveriş gibi daha fazla gelir bırakan turizm çeşitlerine yönelik talebin yüksek olduğu pazarlar tespit edilecek ve bu ülkelerden ziyaretçi sayısının arttırılmasına ilişkin çalışmalar yürütülecek.

UZAK DOĞU VE AFRİKA PAZARINA ÖZEL TANITIM

Çin, Hindistan, Japonya ve Güney Kore'nin içinde bulunduğu Uzak Doğu pazarında tanıtım faaliyetleri yürütülecek. Malezya, Endonezya, Pakistan ve Bangladeş gibi ülkelerde ve Afrika ülkelerinde de özel stratejiler ve tanıtım faaliyetleri yürütülecek. İstanbul'u kruvaziyer seyahatin başlangıç-bitiş noktası yapmak amacıyla Yenikapı Kruvaziyer Limanı'nın yapımı kamu-özel işbirliği modeliyle ihale edilecek.

KOVİD 19 STANDARTLARI KALICI OLACAK

Kovid 19 salgının turizm sektörü üzerindeki olumsuz etkisini bertaraf edilecek çalışmalar da sürdürülecek. Kovid 19 salgını sonrası normalleşme döneminde uygulanmak üzere başlatılan Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı sürekli ve kalıcı hale gelecek.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.