Turizmde hedeflenen rakamları yakalamamak için herhangi bir sebep yok

TÜROB Başkanı Müberra Eresin, "Her ne kadar turizm açısından yıla sakin başlamış olsak da 2023 için iyimser beklentilerimiz devam ediyor. 2023 yılı turizmde iyi bir yıl olacaktır. Londra, Cannes, Madrid, Tel Aviv gibi uluslararası fuarlardan aldığımız işaretler bu beklentilerimizi destekliyor" dedi.

21/03/2023 15:05
Turizmde hedeflenen rakamları yakalamamak için herhangi bir sebep yok

"2023 yılında her segmentte, hem doluluklar hem de oda fiyatları açısından artış olmasını öngörüyoruz" diyen Eresin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her ne kadar turizm açısından yıla sakin başlamış olsak da 2023 için iyimser beklentilerimiz devam ediyor. 2023 yılı turizmde iyi bir yıl olacaktır. Londra, Cannes, Madrid, Tel Aviv gibi uluslararası fuarlardan aldığımız işaretler bu beklentilerimizi destekliyor. 2023 yılında her segmentte, hem doluluklar hem de oda fiyatları açısından artış olmasını öngörüyoruz.

Turizm ülke ekonomisi için stratejik önem taşıyor. Ülke ekonomisine katkısı büyük olan, ithalatın neredeyse sıfır olduğu bir sektör dolayısıyla gerçek ihracatçı olan turizm sektörü her dönem desteklenmesi gereken en önemli sektörlerin başında geliyor. Bizde bunun bilinciyle çalışıyoruz.

"Seyahat seçimlerinde Türkiye öncelikle yer alacaktır"

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre Türkiye, 2022 yılında 51.4 milyon turist ve 46.3 Milyar Dolar gelire ulaştı. Bakanlık hedef ve beklentilerine paralel 2023 yılında TÜROB olarak biz de 60 milyon turist ve 56 Milyar Dolar gelir bekliyor, hedefliyor çalışmalarımıza bu yönde devam ediyoruz. Bu rakamları yakalamamak için herhangi bir sebep yok.

Pandemi sonrası insanlar seyahat etmek istiyor ve biz güvenli turizm sertifikalarımızla pandeminin ilk gününden itibaren güvenle tatil yapılacak ülkelerin başında geliyoruz. Şu anda dünya için gerekli, geleceğimizi düşünerek tasarlanan sürdürülebilir turizm çalışmalarımıza ağırlık verdik ve tüm tesislerimizle yine öncülük edip Türkiye Otelciler Birliği olarak tüm üyelerimizin sürdürülebilir turizm sertifikalarını aldırmak üzerine yoğunlaşmış vaziyetteyiz ki bugünün dünyasında seyahat eden duyarlı insanların bu nedenle de seyahat seçimlerinde Türkiye öncelikle yer alacaktır diye düşünüyorum." 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.