'Turizmde Gençlik Ödülleri' sahiplerine verildi...

Genç Turizmciler Derneği tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen 'Turizmde Gençlik Ödülleri', törenle sahiplerine verildi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
'Turizmde Gençlik Ödülleri' sahiplerine verildi...

Törende yılın Genç Yöneticisi ödülüne layık görülen Adam-Eve Otel Genel Müdürü Alper Uçar, yılın Genç Girişimcisi İşadamı Mehmet Ulusoy, yılın Genç Bürokratı Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Levent Demirel ve yılın Genç Akademisyeni ise Bilkent Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Eda Gürel ödüllerini aldı.

 
Antalya'nın Kundu Turizm Bölgesinde bulunan Mardan Palace Otel'deki 'Turizmde gençlik ödülleri' törenine, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz, Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Turgut Gür, Genç Turizmciler Derneği Başkanı Bulut Bağcı ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı. Türkiye'nin turizmde bir mucizeyi gerçekleştirdiğini belirten Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Yılmaz, 2023 turizm master planına göre Türkiye'nin turizm alanında dünyada ilk 5 ülke arasında yer alacağını söyledi.
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz, 2023 yılında 50 milyon turisti ağırlamayı hedeflediklerini belirterek, “Bu hedefleri gerçekleştirmek için genç turizmcilere büyük iş düşüyor. Türkiye'nin turizmde gösterdiği başarı güvenlik, barış, istikrar ve esenlikten kaynaklanıyor” dedikten sonar şunları ekledi:
 
“Dünya'da herkes Türkiye'nin gelişimini tanıtıma bağlıyor. Bilinmelidir ki olmayan birşey tanıtılmaz. Var olan şey tanıtılır. Türkiye varlar ülkesidir. Türkiye'nin bugünü dünden daha aydınlıktır. Şüpheniz olmasın ki Türkiye'nin yarını da bugünden daha aydınlık olacaktır”.

Genç Turizmciler Derneği Başkanı Bağcı, ödül törenini genç turizmcileri motife etmek amacıyla düzenlediklerini söyledi. Turizm sektörünün geleceğinin gençlerin elinde olduğunu kaydeden Bağcı, 'Eğitimli gençler otelle ve acentelerde ne kadar çok istihdam edilirse turizm sektörü o kadar çok gelişir' diye konuştu. Bağcı, konuşmasının sonunda Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz’a derneğin rozetini taktı.

 
Şimdi düşünme zamanı...
 
Kültür ve Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Gür ise Türkiye'nin 2023 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı ile özel sektörün dünyanın en büyük 5. turizm ülkesi olmayı hedeflediğini, bu hedefin de gençlerle gerçekleşebileceğini ifade etti. Türkiye'nin doğal ve kültürel varlıklarını sürdürebilir şekilde kullanmak zorunda olduğunu kaydeden Gür, gerçek yatırımın kültür, doğa ve çevre olduğunu belirtti.
 
Gür, “Biz aklımızı hep yatırımlara kullandık. Şimdi düşünmek zamanı. Bundan sonra sektörde eğitimsiz insan olmamalı. Sertifikasız insan olmamalı. Genç turizmciler bizim geleceğimiz ve onlara güveniyorum. 2100 yılında Türkiye en büyük 3. turizm ülkesi olduğunda o zaman hakkımı gençlere helal edeceğim” şeklinde konuştu.
 
Törende yılın Genç Yöneticisi ödülüne layık görülen Adam-Eva Otel Genel Müdürü Alper Uçar, yılın Genç Girişimcisi İşadamı Mehmet Ulusoy , yılın Genç Bürokratı Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Levent Demirel ve yılın Genç Akademisyeni ise Bilkent Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Eda Gürel ödüllerini aldı.
 
Acele etmeyin...
 
Ödül töreninde gençlere deneyimlerini aktaran TUI Türkiye Direktörü Hüseyin Baraner ise su önerilerde bulunudu: “Acele etmeyin. Kendinize zaman tanıyın. Karşınıza çıkan her bilgiyi araştırın. Gerekirse size araştırma diye sunulan araştırmaları bile yeniden araştırın. Bunları yaparsanız önemli yere gelirsiniz. Karşınıza çıkan sorunları daha iyi gelişebilmeniz için bir fırsat, artı olarak kabul edin. Engellerle dost olun. Bilgiyi alın ve bilgilerinizi paylaşın”. 

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.