Turizmde, Erken Rezervasyon Krizi...

Acentelerin yaz tatilinde yarı yarıya indirim sunan erken rezervasyon kampanyası yılbaşı gelmeden başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TÜRSAB resmen açıklanmadan başlanmış olmasına tepki gösterdi. TÜRSAB Başkanı uyardı: "İtibar etmeyin"

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turizmde, Erken Rezervasyon Krizi...
Sektörün önde gelen acentelerinden ETS'nin yaz dönemine göre tatil fiyatını yarı yarıya indiren erken rezervasyon kampanyasını aralık ayına çektiğini açıklamasının ardından Jolly ve Anı Tur'un da bu yolu izlemesi Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TÜRSAB'ı kızdırdı.

Her yıl resmi organizasyonla açılan dönemi beklemeyen acenteleri eleştiren TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, “Sigorta konusunda atacağımız adımları beklemeyip, erkenden sezonu açma telaşına düştüler. Vatandaşlar resmi açılış olmadan bu kampanyalara itibar etmesin” dedi.

İtibar etmeyin
Bakanlık ile erken rezervasyon kampanyasını bu yıl ocak ayından aralık ayına çekme kararı aldıklarını anlatan Ulusoy, daha önce organizasyonu 25 ile 30 Aralık tarihleri arasında yapmaya karar verdiklerini söyledi. Bu zaman içerisinde acentelerin finansal açıdan zorda kalarak tatilciye kötü anılar yaşatmaması için sigorta konusunda karşılıklı görüşmelerle atacakları adımları olduğunu söyleyen Ulusoy, “Vatandaşların Kültür ve Turizm Bakanlığı ve bizim tarafımızdan her yıl düzenlenen resmi tatil kampanyası öncesinde bu tür hareketlere itibar etmemeleri gerekiyor. Bu şirketlerimiz resmi açılışı beklemeden bir nevi açgözlülük yapıyorlar” dedi.



'BİR AY SONRASINA HAZIRLANMIŞTIK...
'
Bugün itibarıyla kendilerinin de erken rezervasyon kampanyasına başlayacaklarını ifade eden Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, “Biz zaten gelecek 1 aylık sürede olacakmış gibi kendimizi hazırlamıştık. Ancak şirketlerin kampanyaları başlayınca biz de başlamak zorunda kaldık” diye konuştu. Vardar, sektörün genelinde haziran ayını geçmemek kaydıyla serbest piyasa koşulları çerçevesinde rekabet etme eğilimi bulunduğunu kaydetti.



220 BİN KİŞİYİ TATİLE ÇIKARACAK

Bu yıl erken rezervasyonu aralık ayında başlatma kararı alan ETS, nisan ayı sonuna kadar 220 bin kişiye avantajlı tatil imkanı sunmayı hedeflediğini duyurdu. ETS Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, “Nisan ayına yaklaştıkça otel konaklama bedelleri yükselecek” dedi. Ersoy, bu yıl tatilcilerin yüzde 40-50 gibi indirim oranları yerine, tesise ait direkt indirimli fiyatla karşılaşacaklarını ve böylece kafaları karışmadan, bütçelerine uygun seçim yapabileceklerini belirtti.

KAYNAK:HABERTÜRK / ÜNSAL EREKE


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.