Turizmde emekleme dönemi bitti...

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım, Geliştirme ve Planlama Daire Başkanlığı Turizm Bölge Alan ve Merkezleri Şube Müdürü Ferhat Özkan, "Artık Türkiye turizmde emekleme dönemini bitirdi, belirli bir noktaya geldi" dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turizmde emekleme dönemi bitti...

Özkan, Kırklareli Üniversitesi Turizm Fakültesince Kültür Merkezinde düzenlenen "4. Geleneksel Trakya Turizm Paneli"nde, Türkiye'nin dünyada turist sayısı bakımından 6'ncı, turizm geliri bakımından 10'uncu sırada olduğunu belirtti.

Türkiye'de turizm yatırımlarının 1970'li yıllarda başladığını anlatan Özkan, şöyle konuştu: "Artık Türkiye turizmde emekleme dönemini bitirdi, belirli bir noktaya geldi. Antalya, Bebek ve Side gibi deniz turizm projeleri bu kapsamda ortaya konmuştur. Turizmin asıl ivmesi 1982 yıllında çıkartılan 2634 sayılı turizm teşvik kanunuyla başlamıştır.

Fiziksel planlamalara paralel olarak tasarlanan bu gelişim öncelikle altyapısı tamamlanan kıyı bölgelerinde özel sektörün turizm yatırımlarını gerçekleştirmesi için planlanan arazi tahsisi ve kalkınma bankası eliyle yatırım kredileri sağlanarak oluşturulan teşvik politikaları çerçevesinde gerçekleştirilmiş ve 2000'li yıllara kadar turizm gelirleri ve yatak kapasitesinin artışıyla turizm sektörü toplam ihracat gelirleri içerisinde yaklaşık yüzde 20'lik bir paya sahip öncü bir sektör haline gelmiştir."
 
Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Turan da, turizmin ülke ekonomisine katkı sağlayan ve sürekli gelişen bir sektör olduğunu belirterek, petrol, kimya ve otomotiv sektöründen sonra en fazla geliri turizm sektörünün sağladığını kaydetti.

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.