Turizmde aracısız pazarlama dönemi
‘Gelişmekte olan pazarlarda online satış’ konulu panel, 22. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı kapsamında yapıldı.

Kısa adı METİOD İstanbul olan Mersin Turizm Mezunları ve Mensupları tarafından düzenlenen ‘Gelişmekte olan pazarlarda online satış’ konulu panel, 22. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı kapsamında yapıldı.
Moderatörlüğü Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazmi Kozak tarafından yapılan panele konuşmacı olarak Yandex Müşteri Yöneticisi Anna Eryılmaz, HRS Avrupa ve Orda Doğu Direktörü Hüseyin Gençsoy, YEEGO Direktörü Levent Ölçer ve Hotel Runner Müşteri Başarı Müdürü Rıza Kaymak katıldı.
Online kanallar müşteriye avantaj sağlıyor
Panelistler online pazarlamanın turizm ve otelcilik sektörüne önemli katkılar sağladığını ve geleceğin turizm ve otelcilik pazarlamasının bütünüyle online ortamlarda gerçekleşeceğini ve aracı kurumlarının önemli oranda ortadan kalkacaklarını belirttiler.
Konuşmacılar online kanalların doğrudan pazarlama olanağı tanımasından dolayı tüketicilere başta fiyat ve ürün seçeneği sunma olmak üzere pek çok avantaj sunduğunu açıklayarak, online kanallar yardımıyla niteliksiz ürün sunan ve müşteriyi kandırmaya çalışan işletmelerin kısa sürede cezalandırılabilme olanağını da verdiğini vurguladılar.
booking.com olayı sektöre fazla zarar vermedi
Panel konuşmacıları booking.com olayını sektöre sanıldığının ve beklendiğinin tersine fazla zarar vermediğini ileri sürdüler. Panelistler Türkiye’deki pek çok otelin birden fazla online kanal ile çalıştığını, o nedenle booking.com olayının çoklu kanal çalışan işletmelerini fazla etkilemediğini söylediler.
Konuşmacılar booking.com olayını en fazla etkiyi tekli kanal çalışan işletmeleri etkilediğini açıklayarak, booking.com olayının Türkiyedeki etkisinin yüzde 11 dolayında kaldığını ileri sürdüler.
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: