Turizmde akıllı tatil dönemi başlıyor...

Kemer’in Beldibi Beldesi’ndeki Rixos Sungate Otel’de hayata geçirilen projeyle, akıllı tatil dönemi başlatılıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turizmde akıllı tatil dönemi başlıyor...

Kapıdan klimaya, sinema, ses ve ışık sistemini uzaktan kontrol edebilmesini sağlayan otokontrol sisteminin yanı sıra, tesis içine konulan cihazlarla turistler her an bilgilendirecek.  Tatile gelen turistlerin daha iyi ve daha rahat bir tatil geçirmelerini sağlamak amacıyla Avea ile Rixos Otelleri işbirliğiyle yürütülen akıllı tatil projesinin tanıtımı, Beldibi’ndeki Rixos Sungate Otel’de gerçekleştirildi.

Proje hakkında bilgi veren Rixos Otelleri Bölge Direktörü Cem Uzan, “Avea ile geçtiğimiz yıl başlattığımız projeyi bu yıl geliştirerek, turizm sektörüne yeni bir kavramla tanıştırıyoruz. İşbirliği projemizi ilk etapta yön bulmak için gerçekleştirmiştik. Bu projemizi aktif kullanan misafir sayımız ise 38 bin civarındadır. Bu kişilerin yüzde 40’ını Rusya vatandaşları oluşturuyor. Otelimizin müşteri profili 35 yaş altı olduğu için teknolojiyi daha hızlı kullanıyorlar. Hazırlık aşaması yaklaşık 1 yıl süren projemiz ile akıllı tatil dönemini başlatıyoruz” diye konuştu.
 
AKILLI DURAKLAR VE AKILLI VİLLALAR...
 
Otele gelen turistleri, kapıdan içeri girdiği andan itibaren akıllı çözümlerle fark yaratacaklarına inandıklarını belirten Uzan, şöyle konuştu: “Kapıdan klimaya, sinema, ses ve ışık sistemini uzaktan kontrol edebilmesini sağlayan otokontrol sisteminin yanı sıra, tesis içine konulacak cihazlar, misafirlerimiz her an bilgilendirecek. Bu proje, misafirlerimize ufak teknolojik dokunuşlar yapma imkanı sağlıyor. Bu sistemin diğer tesislere de örnek teşkil edeceğine inanıyoruz. Akıllı duraklar ve akıllı villalar proje içerisinde yer alıyor. Bu sistemi villalarda seneye uygulayacağız. İsteyen müşterilerimiz kullanacak.”
 
“TATİL HAYATINI KOLAYLAŞIYOR”...
 
Turizm sektöründe de sadece kaliteli hizmet vermenin yetmediğini anlatan Avea Kurumsal İş Birimi Direktörü Tunç Taşman ise, “Teknolojiden en iyi şekilde faydalanan ve akıllı çözümlerle hizmet kalitesini artıran, müşterilerine daha farklı deneyimler yaşatan firmalar, rekabette bir adım öne geçiyor. Bu proje, müşterilerin tatil hayatını kolaylaştırıyor ve hoş bir deneyim yaşatıyor. Akıllı duraklar, otel müşterilerine benzersiz bir deneyim sunmak amacıyla geliştirildi. Ziyaretçilerin görüntülü görüşme yapabildikleri akıllı duraklar, ayrıca tesis hakkında ihtiyaç duyulan tüm bilgi ve haberleri verebilen danışma noktası haline getirildi. Misafirlerin cep telefonlarına gün içinde farklı bilgilendirmeler mesaj yoluyla iletilebiliyor” dedi.
 
BASIN MENSUPLARINA TANITILDI...
 
Bilgilendirme toplantısının ardından basın mensuplarına söz konusu proje tanıtıldı. Tesis içindeki 3 katlı ve günlüğü 15 bin dolar olan bir villaya kurulan sistem, şirket yetkilileri tarafından ayrıntılı olarak anlatıldı. Villada en son kalan müşterinin Tataristan Cumhurbaşkanı olduğunu hatırlatan Cem Uzan, “Sistem, villalarda seneye uygulanacak. Yeni yapılacak bütün Rixos otellerinde bu sistemin alt yapısını kuracağız” dedi. (Kemergözcü)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.