Turizmciye beklediği moral İspanya'dan geldi... FITUR seyahat fuarı başladı

İspanya'nın en önemli seyahat fuarı FITUR, dün başladı. 19 Ocak'ta (dün) başlayan ve 23 Ocak'ta sona erecek olan fuar, Madrid'deki sergi merkezinde düzenleniyor.

19/01/2022 22:41
Turizmciye beklediği moral İspanya'dan geldi...  FITUR seyahat fuarı başladı

Avrupa’da neredeyse bu tarihlerde tüm fuarlar iptal olsa da, Madrit’te dün başlayan FITUR’da yüzler gülüyor. Fuarın düzenlendiği sergi alanındaki 10 salonundan sekizi doldu.

Çok sıkı güvenlik tedbirleri kapsamımda yaklaşık 60.000 ticari ziyaretçi bekleniyor. Tourexpi'de yer alan habere göre, fuarının ana organizatörü, FITUR'a uluslararası ve ulusal tepkinin çok iyi olduğunu açıkladı.

FITUR, dünyaya şu mesajı verecek:

Turizm pandemi ile yaşamayı öğrenmeli. Yükselişin başarılı olmasının tek yolu budur. Omikron’un hızla yayılmasındaki keskin artış nedeniyle FITUR'un iptal edilmesi için çok yönlü ikazlar geldi.

Ancak ticaret fuarı organizatörü Ifema'nın mesajı çok açık:

Pandemi ile uzun vadede başa çıkmak için onunla yaşamak önemlidir. Ifema, FITUR'un amacının pazar güvenini artırmak, seyahat sektörünü güçlendirmek ve iş turizminin önemini göstermek olduğunu söyledi.

FITUR’un sorunsuz ve güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamak için Ifema Madrid sağlık kontrollerini güçlendirdi. FITUR'un bu yıl İspanya bölgelerinden 600 ana katılımcısı ve etkinliğe ilk kez katılan Şili'den İsrail'e, Meksika'dan Katar'a 107 ülkeden 600 ana katılımcısı bulunuyor. Bu yıl partner ülke Dominik Cumhuriyeti’nin olduğu seyahat fuarında yaklaşık 7000 katılımcı bir araya gelecek. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.