Turizmcinin gözü erken rezervasyonlarda

Turizm sektörü temsilcileri, ön rezervasyonların yoğunlaşacağı mart ayında, 2023 sezonuna dair beklentilerin şekilleneceği öngörüyor.

22/02/2023 13:55
Turizmcinin gözü erken rezervasyonlarda

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yıl başında turizmde 2023 hedeflerinin 60 milyon turist 56 Milyar Dolar gelir olduğunu açıkladı. Turizm sektörü temsilcileri, ön rezervasyonların yoğunlaşacağı mart ayında, 2023 sezonuna dair beklentilerin şekilleneceği öngörüyor.

Sektör temsilcileri, mevcut rezervasyonlarda henüz bir iptal dalgası yaşanmadığını belirtti. Ancak yaz sezonu rezervasyonlarının mart ayı itibariyle hız kazandığının göz önünde bulundurarak, sezondan beklentilerin mart ayında şekilleneceği öngörülüyor.

TURİZM FUARI BEKLENTİLERİ ŞEKİLLENDİRECEK

Almanya’nın başkenti Berlin’de 7-9 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan dünyanın en büyük turizm fuarlarından ITB Berlin Turizm Fuarı’nda kurulacak bağlantıların, bu yaz sezonunda yabancı turistlerin Türkiye’ye olan ilgisinde deprem kaynaklı azalma olup olmayacağı belli olacak.

İzmir Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı ve Skal Türkiye Genel Sekreteri Emre Gezgin, ticaretgazetesi'nde yer alan haberde,  “Deniz-kum-güneş turizminde 2019 rakamlarına yakın bir rakama erişmemiz mümkün olabilir” dedi.

 

BÖLGEDE TURİZMİN AYNI BOYUTA GELMESİ EN AZ İKİ SENE ALACAK

Gezgin, depremden etkilenen Antakya, Gaziantep ve Şanlıurfa’nın, iç turizmde çok ciddi bir ilgi potansiyeline sahip olduğuna değinerek, “Türkiye’nin birçok yerinden gastronomi, kültür gibi farklı sebeplerle turizm yapılan bir bölge. Dolayısıyla bu bölgede en az iki sene turizmin tekrar aynı boyuta gelmesi zor görünüyor" diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.