Turizmcilerin Bakan değişimine tepkileri...

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na Ertuğrul Günay'ın yerine AK Parti Adana Milletvekili Ömer Çelik’in getirilmesini değerlendiren turizm sektörü temsilcileri, “Sektör olarak üzerimize düşen her türlü görevi yapmaya hazırız” dediler.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turizmcilerin Bakan değişimine tepkileri...

TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği) Başkanı Başaran Ulusoy, kabinedeki değişikliğin Başbakan'ın takdiri olduğunu dile getirdi. Ulusoy şunları söyledi:

"Karar Sayın Başbakan'ın takdiridir. Bizim görevimiz siyasi otoriteye yardımcı olmak, yurt dışında da itibarını arttırmaktır. Bizim vazifemiz o. İyi bir siyasetçidir. Siyaset bu. Yapılan bir görev değişikliği. Bizim görevimiz yeni gelecek olan Bakan'a görevinde yardımcı olmaktır."

Bakan Ertuğrul Günay ile oldukça verimli, güzel bir diyalog içinde güzel çalışmalar yaptıklarını kaydeden TUREB (Turist Rehberleri Birliği) Başkanı Şerif Yenen, “Kendisine turizm ve kültür sektörüne verdiği katkılar için çok teşekkür ediyoruz. Yeni Bakanımız ile aynı şekilde verimli bir dönem geçirmeyi ümit ediyoruz. Zaten başka bir lüksümüz yok.”

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır ise, "Tabii Başbakan'ın takdiri. Bir düşündüğü bildiği vardır. Ama ben bir turizmci olarak şunu söyleyebilirim. Bugüne kadar turizm camiasının gördüğü en çalışkan bize en çok yakınlık sağlayan Bakan'dı. Dolayısıyla çok üzgünüm. Bence seçime kadar kalmalıydı.”

Bakan Ertuğrul Günay’ın görev süresi içerisinde çıtayı yükselttiğini belirten Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık da şöyle dedi:

"Biz Ertuğrul Bey ile uzun süredir çok verimli bir çalışma gerçekleştirdik. Ertuğrul Bey, hem turizm alanında hem de kültür alanında çok başarılı işler gerçekleştirdi. Bakanlığı döneminde çıtayı çok da yüksek bir yere çıkarttı aslında. Dolayısıyla bundan sonra gelecek Sayın Ömer Çelik de görevi Ertuğrul Bey'in bıraktığı yerden devralarak çıtanın yükselmesini o da sağlayacaktır. Çünkü turizm sektörünün ekonomiye sağladığı katkıları ve önemini tekrar etmeye gerek yok.

“Türkiye dünya turizminde altıncı sırada. Türkiye'nin bu konumunu koruması ve hatta en kısa sürede ilk beş içinde yer alması gerekiyor. Biz bu konuda yeni Bakanımızla da yakın bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Sektör olarak üzerimize düşen her türlü görevi yapmaya hazırız."


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.