Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a çağrı... Turizmcileri davet et, sizin sorunlarınız nedir diye sor

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM'deki grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Turizm sektörünün sorunlarını dile getirdiği konuşmasında CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, “Turizmcileri çağır davet et, sizin sorununuz nedir diye dinle” dedi.

20/04/2021 11:19
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a çağrı... Turizmcileri davet et, sizin sorunlarınız nedir diye sor

"Böyle bir tablo olduğunda Türkiye'ye turist gelir mi" diye soran CHP lideri, "Bu ülkeyi yönetenler bunun sorumlusu değil mi? Bilim Kurulu'nun ne dediğini, neyi önerdiğini bilen var mı? Sağlık Bakanı açıklama yapıyor '84 milyon sorumludur' diyor.

TURİZMİ DE BİTİRİYORLAR

"Esnafı bitirdiler, turizmi de bitiriyorlar" diyen Kılıçdaroğlu, "Bu kadar yoğun virüsün dolaştığı coğrafyaya turist niye gelsin? Turizm bizim için çok önemli. Bacasız sanayi diyoruz. Cari açığı kapatan turizm, 54 farklı alana katkı veriyor. Kısa çalışma ödeneğinin yeniden gelmesi lazım. Bankalarda mevduat faizine uygulanan stopajı düşürdüler.

1 milyon 139 bin kişiyi işsizlikle karşı karşıya getirdiler. Bu stopaj nereye gidiyordu, bütçeye gidiyor. Kısa çalışma ödeneği işsizlik sigortası fonundan karşılanıyor. Hükümet rantiye sınıfına çalışıyor. Bankalarda 1 milyonun üzerinde hesabı olan 283 bin kişi. 283 bin kişinin mevduat faizini sıfırladılar. 1 milyon 139 bin kişiye de parayı vermediler" dedi.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ

Kısa çalışma ödeneğinin tekrar gelmesi lazım. Turizm sektörü bu pozisyondayken ve siz kısa çalışma ödeneği kaldırılırken gözden kaçan bir şey yaptılar. Bankalardaki mevduat faizine uygulanan stopajını düşürdüler. Kısa çalışma ödeneğinden kaç kişi yararlanıyordu, 1 milyon 139 bin kişi... İşsizlik tehlikesiyle karşı karşıya getirildiler. Hükümet rantiye sınıfına çalışıyor.

ERDOĞAN'A ÇAĞRI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir öneride bulunmak isterim. Kardeşim turizmcileri çağır davet et, sizin sorununuz nedir diye dinle. Turizm sektörü Türkiye için çok önemli. Türkiye, buradan büyük emek harcamadan dolarlar kazanıyor, cari açığı kapatıyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.