Turizmciler rahat olsun, bu yıl 2015'i yakalarız

Euphoria Hotels'in Tekirova'daki tesisi Euphoria Hotel Tekirova'nın Genel Müdürü Sebahattin Asi, bölge, tesis ve turizmdeki son gelişmeleri değerlendirdi.

30/04/2018 11:38
Turizmciler rahat olsun, bu yıl 2015'i yakalarız

Halil ÖNCÜ-KEMER

Tesislerindeki doluluk oranlarını değerlendiren Asi, “Şu an tesisimiz %60 Rus misafir oranıyla gidiyor. Geri kalan %20 iç pazarla, son % 20 ise gibi Alman ve diğer pazarlar Litvanya pazarı, Balkan ve Baltık pazarı şeklinde yer alıyor. Şu anda %70’e yakın bir doluluğumuz var. Bu anlamda mutlu olduğumuzu söyleyebilirim” dedi.

Satışlar iyi gidiyor!

Fiyatlar konusunda bilgiler de veren Sebahattin Asi, “Fiyat konusu çok önemli. Tabii ister istemez sezona 'Acaba' ile başladık. Şu anda çoğu otelde HB’leri durdurdular, bitirdiler. Satış rakamlarında 2015 rakamlarını yakalarız diye ümit ediyorum. Satışlar iyi gidiyor şu anda” diye konuştu

Personel istihdamında sıkıntılar var!

Asi, 2016’da turizmde yaşanan ciddi sıkıntılar nedeniyle yaklaşık 114 bin kişinin Antalya’dan diğer illere, kendi memleketlerine dönüş yaptıklarını hatırlatarak, eleman sıkıntısının yaşandığına dikkat çekti. Sebahattin Asi, “Şuan oteller Kırgızistan’dan, Ukrayna’dan eleman arayışı içindeler. Tekirova en uç nokta olduğu için biz de tabii ki zorlanıyoruz. Bu konuda inşallah üstlerimiz, büyüklerimiz bizlere destek verecektir. Personel açığını kapatmak çok önemli” dedi.

Seçimin etkisi olmaz!

Seçimin turizme ve rezervasyonlara olan etkisini de değerlendiren Asi, “24 Haziran’daki seçimin turizme herhangi bir etkisi olacağını düşünmüyorum. Rezervasyonlar da bunu gösteriyor. Yani o dönem özellikle satışta herhangi bir sıkıntı yok. Ancak tabii Türk Lirası’nın değer kaybetmesi ile birlikte fiyatlar biraz geride kaldı diğer pazarlara göre. Orada da muhtemelen bir ayarlama yapılacaktır. Tekirova, deniziyle, doğasıyla muhteşem bir güzellik sunuyor. Bu anlamda tüm misafirlerimizi buraya davet ediyorum” diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.