Turizmciler, Kemer sahili için ayaklandı...

Kıyı daralması nedeniyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Kemer sahillerini kurtarmak için harekete geçen turizmciler, konuyla ilgili olarak bir firma ile görüştü.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turizmciler, Kemer sahili için ayaklandı...

KETOB Başkanı Tayyar Gül, sahilleri geri kazanmaya çalıştıklarını kaydetti.  Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’nin (KETOB), ‘denizin sahili yutması’ olarak tabir edilen kıyı daralması sorunu baş gösteren Kemer sahillerinin kurtarılması amacıyla başlattığı çalışmalar devam ediyor.

Geçtiğimiz aylarda Harita Mühendisi İbrahim Orkun Karataş ve ekibinin yaptığı çalışmalar sonucu, 15 yıldan bu yana sahillerde 10 metre geri çekilme oluştuğu tespit edilmişti.

Turizmciler, bu konuda önlem alınmazsa, Kemer merkez bölgedeki otellerin sahillerinin kalmayacağı endişesini taşıyor. Konuyla ilgili olarak çalışmaların sürdürüldüğünü anlatan KETOB Başkanı Tayyar Gül, bir firmayla anlaştıklarını belirterek, teknik detayları analiz ettiklerini kaydetti.

Tayyar Gül, “’Kum tutucular’ olarak tabir edilen ve denizin içine yapılan ahşap, tomruk ya da betonlar bulunuyor. Hafiften denizin içine girerek, görüntü kirliliği yaratmadan topuklar oluşturuluyor. Bunlar sayesinde kum birikimi gerçekleştiriliyor. Biz de bu projeyi gerçekleştirerek, kaybettiğimiz sahili geri kazanacağız. Bu çalışmaların hepsi ilgili makamlarla görüşülerek, yapılacak işler. Bir an önce harekete geçmeliyiz. İlgili kurumlarla ortak hareket ederek, çevreye zarar vermeden bunun çözümünü bulmamız gerekiyor. Çünkü kıyı şeridi giderek daralıyor.” dedi. (Kemergözcü)

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.