Turizmciler alternatif modelle bağışıklık kazanacak

Turizmciler, pandemi nedeniyle alternatif turizm modellerine yöneldi. Bunların arasında macera, doğa, gastronomi turizmi, ekolojik turizm, kişiselleştirilmiş turizm ve 60 yaş üzeri turizmi yer alıyor.

18/01/2022 10:21
Turizmciler alternatif modelle bağışıklık kazanacak

Türkiye’nin cari işlemlerinde en büyük gelir kalemini oluşturan sektörler listesinde birinci sırada otomotiv, ikinci sırada turizm, üçüncü sırada ise gıda yer alıyor. Hizmet sektöründe ise turizm en büyük gelir kaynağını oluşturuyor.

2021 yılı üçüncü çeyreğini 16 Milyar 850 Bin 958 Dolarlık turizm gelirleriyle kapatan sektör, pandemi sürecine rağmen toparlanmaya başladı. İstanbul Ticaret Odası da sektörün son durumunu değerlendirmek için Turizm ve Gastronomi İhtisas Komitesi Toplantısı’nda sektör temsilcileri ile bir araya geldi.

Turizm ve gastronomi sektöründeki son gelişmeler ve ihtiyaçların ele alındığı toplantının başkanlığını, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Yaşık yürüttü.

DENEYİM VE EKOLOJİK GEZİLER

İTO Haber'de yer alan habere göre, toplantıda, İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (ICVB) Genel Müdürü Dr. Cemil Hakan Kılıç, katılımcılara kongre turizmi ve uluslararası etkinlikler ile ilgili sunum yaptı.

Sunumda pandemi nedeniyle öne çıkan turizm modellerine de yer verildi. Bunların arasında deneyim turizmi (macera, doğa, gastronomi), ekolojik turizm, kişiselleştirilmiş turizm ve 60 yaş üzeri turizmi geliyor.

BİRİNCİ SIRADA İSTANBUL

Sunumda dikkat çeken verilerden biri de TripAdvisor tarafından sunulan rapor oldu. Rapora göre, cazibe merkezleri, restoran ve konaklama alanında İstanbul, en büyük rakipleri olan Roma ve Barselona’yı geride bırakarak birinci sıraya yerleşti.

İstanbul ayrıca Travel+leisure Dergisi’nin hazırladığı ‘Avrupa’nın en iyi 10 şehri’ sıralamasında yine birinci olurken, European Cities Marketing’in 2021 raporunda da 21. sırada yer alarak Las Vegas’ın önüne geçti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.