Alman turist ya gelecek, ya gelecek

Alman turizm acentalarının sahip ve yöneticilerini ağırlayan Egeli turizmciler, Alman hükümetinin Türkiye'ye yönelik seyahat uyarılarına son vereceği umudunu koruyor.

04/08/2020 08:39
Alman turist ya gelecek, ya gelecek

İzmir, Kuşadası ve Aydın'da turizmcilerle bir araya gelen Alman turizm temsilcilerinin olumlu izlenimlerle ayrıldığını anlatan Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, Alman hükümetinin seyahat uyarılarının kaldırılmasıyla İzmir için önemli bu pazarın sezonun sonuna doğru yeniden hareketlenmesini bekliyoruz" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı ile SunExpress, Almanya'nın yedi kentinden 35 seyahat acentasının sahip ve yöneticisini ülkemize davet etti. İzmir'e gelen Alman acentacılar İzmir Ticaret Odası'nın (İZTO) öncülüğünde Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), İzmir Rehberler Odası (İZRO), Türkiye Seyehat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Ege Bölge Temsil Kurulu işbirliğiyle hazırlanan program kapsamında ağırlandı.

İzmir, Kuşadası ve Aydın'da tarihi ve doğal güzelliklerini gören, turistik alanların yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı belgeli tesisleri gezen Alman acentacılar bölgenin zengin turizm potansiyelini görme ve tanıma fırsatı buldu. Almanya'dan Türkiye'ye turist gönderen acentaların yetkilileri, koronavirüs (Covid-19) pandemisi sürecinde bakanlığın “Güvenli Turizm Sertifika Programı” kapsamında konaklama tesislerinde alınan önlemleri yerinde gözlemledi ve inceledi.

ETİK Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Alman turizm acentalarının ülkemizden olumlu izlenimlerle ayrıldığını ve bu izlenimlerini ülkelerinin turizm medyasında paylaştığını anlattı. Acentaların bir sonraki evrede Antalya bölgesinde incelemelerde bulunacağını söyleyen İşler, şu görüşleri dile getirdi:

"Şu gün için Bakanlık belgeli ülke genelinde 1243, yalnızca İzmir'de 88 konaklama tesisinin güvenli turizm sertifikası bulunuyor. Bakanlığın sertifika programı yanında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 'Turuncu Çember' uygulamasına katılan güvenli tesis sayısı da günden güne artıyor. Zengin turizm potansiyeline sahip bölgelerimizdeki tesislerimiz sürekli denetleniyor. Seyahat uyarılarının kaldırıldığı ülkelere nazaran yeni ve modern tesislerimiz, pandemi sürecinde ülkemizi ve bölgemizi öne çıkarıyor."

İzmir'e turist gönderen ülkeler arasında Almanya'nın uzun yıllardır ilk sırada yer aldığını, bu önemli pazarın yeniden kazanılmasının bölge ve ülke turizmi açısından önemli olduğunun altını çizen ETİK Başkanı ve TÜROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Konaklama tesislerimizin sağlık ve güvenliğe ne kadar önem verdiği, koronavirüse karşı alınan sıkı önlemlerin ciddiyetle uygulandığı Alman seyahat acentalarının sahipleri ve yöneticileri tarafından da görüldü. Alman hükümetinin Türkiye'ye yönelik kararlarını gözden geçirirken acentaların olumlu izlenimlerinin etkili olacağını düşünüyoruz. Alman hükümetinin seyahat uyarılarını kaldırılmasıyla ülke turizmi için önemli bu pazarın sezonun sonuna doğru yeniden hareketlenmesini bekliyoruz. Güvenli ve sağlıklı tesislerimizde Almanya'dan gelecek misafirlerimizle yeniden buluşmaya hazırız"

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.