Turizmci köşe oldu deyip, yeni vergi koyuyorlar

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Tuba Vural Çokal, "Turistin ne kadar döviz bıraktığına bakmadan, sayı üzerinden 'Turizmciler köşe oldu, turist rekoru haberi kırıldı' diye haberler yapılıyor. Bu arkadaşlar da 'Bak bu turizmciler paraya para demiyormuş’ diyerek, turizmcilere yük üstüne yük bindiriyor” dedi.

27/11/2019 23:16
Turizmci köşe oldu deyip, yeni vergi koyuyorlar

Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nı kurulmasının üzerinden birkaç ay geçmeden kanunda değişlik yapılmasını sert sözlerle eleştiren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Tuba Vural Çokal, “Demek ki bu kanun ilk olarak eksik hazırlanmış. Ve iktidar partisinin milletvekilleri yarım yamalak hazırlanan bir kanuna hiç bakmadan oy vermiş” dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Dr. Tuba Vural Çokal, daha 2 ay önce yasallaşan bir kanunda değişiklik yapılmak istenmesinin hem millete ile hem de milletin meclisine saygısızlık olduğunu söyledi. Çokal, Yeniçağ'da yer alan habere göre, “Birkaç ay önce TBMM’ye Turizm Tanıtım ve Gerçekleştirme Ajansı’nı kurulması ile ilgili kanun teklifini getirdiler. Kanuna göre; Türkiye genelindeki otellerin yıllık gelirlerinden de yüzde 1 oranında pay alacaklardı.

Otelcilerden toplanan paraları yönetecek ajansın yönetim kurulu üyelerinin belirlenmesi konusunda ise belirsizlik vardı. Biz bu kanuna itiraz ettik. Yanlış olduğunu söyledik. ‘Televizyonlarda izlediğiniz haberlerde geçen turist sayılarından etkilenerek bu kanunu çıkarmayın’ dedik. Ama kulaklarını tıkadılar ve kanunu geçirdiler, ajansı kurdular” diye konuştu.

İTİRAZLARIMIZ BİRBİR GERÇEKLEŞTİ

Ajans kurulduktan sonra yaşananların kendilerini maalesef haklı çıkardığını aktaran Dr. Tuba Vural Çokal “ Kanun geçer geçmez kendi bildiklerini okuyarak ajansın yönetimine üye seçmeye başladılar. Kamuoyunu rahatsız edecek isimleri bile ajansın yönetimine üye yaptılar. Otelciler bu parayı nasıl ödeyecek demediler ve şimdi de ‘biz bu kanunda eksiklikler yapmışız hadi biz değişiklik tasarı hazırladık siz de oylayın bakalım’ diyerek TBMM’ye yeniden getirdiler” dedi.

SÖYLEMESİ BİLE KULAĞA TUHAF GELİYOR

AKP’nin hem kendi milletvekillerine hem de Türkiye Büyük Millet Meclisine saygısızlık yaptığını ifade eden Dr. Tuba Vural Çokal “Biz kaç ay önce sektör temsilcilerinden, muhalefetten hiçbir fikir almadan kendi kendilerine yazdıkları bir kanunda değişiklik yapıyorlar. Kulağa ne kadar tuhaf geliyor değil mi? Bu kanunu en baştan düğün bir şekilde hazırlasaydınız ya da bizim yaptığımız itirazlara kulak verseydiniz de hem kendinizi hem de TBMM’ye bu duruma düşürmeseydiniz” diye konuştu.

İktidar partisinin son dönemde turizmle ile ilgili çıkan haberlerden etkilenerek kanunlar ve yeni vergiler hazırladığını ifade eden Dr. Çokal “Turistin ne kadar döviz bıraktığına bakmadan, sayı üzerinden turizmciler köşe oldu, turist rekoru haberi kırıldı, diye haberler yapılıyor. Bu arkadaşlarda ‘ bak bu turizmciler paraya para demiyormuş’ diyerek turizmcilere yük üstüne yük bindiriyor” dedi.

EN BASİTİNDEN BURADA CİDDİYETSİZLİK VAR DEMEKTİR

Turizmle ilgili kanun tekliflerinin kervan yolda düzelir mantığı ile hazırlandığını aktaran İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Çokal sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu ülke de bu ülkenin turizmcileri de bu yaklaşımı hak etmiyor. Kurulan bir ajansın işleyişini düzeltmek için birkaç ay içinde kanunla düzenleme yapmak gerekiyorsa burada büyük sorunlar var demektir. En basitinden burada ciddiyetsizlik var demektir.

Burada bu meclisi adam yerine koymamak var demektir. Burada ben ne hazırlarsam hazırlayım zaten geçecek düşüncesi ile hareket etmek var demektir. Yani sen kalkacaksın bir kanun teklifi hazırlayacak bu şanlı mecliste milletin vekillerinin önüne getireceksin sonra da yok olmamış bir daha toplanın ben değişiklik yapıyorum diyeceksin. Milletin aklı ile alay etmeyin. AKP’li arkadaşlar size sesleniyorum. 2 ayda kanun teklifinde düzenleme yapmak zorunda kalmak sizi rahatsız etmiyor mu? Kendi aranızda bunu neden eksik yaptınız demiyor musunuz?”

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.