Turizm yatırımlarında Amerika-Çin düellosu

2022'de dünya genelinde seyahat endüstrisine en çok yatırımı ABD yaptı. ABD’yi Çin izliyor.

25/08/2023 13:31
Turizm yatırımlarında Amerika-Çin düellosu

Dünya Turizm ve Seyahat Konseyi’nin (WTTC) Oxford Economics ile birlikte hazırladığı raporda 2022’de dünya genelinde seyahat endüstrisine 856 milyar dolarlık yatırım yapıldığı, bunun 2019’un yüzde 22.5 gerisinde kaldığı belirtiliyor.

Raporda 2022’de seyahat endüstrisi alanına en çok yatırım yapan ilk 10 ülke listesinde ilk sırada olan ABD’de de 213, Çin’de 146 milyar dolarlık yatırım yapıldığı belirtilirken üçüncü sırada 42 milyar dolar ile Suudi Arabistan‘ın olduğuna dikkat çekiliyor.

2033 yılına kadar dünya çapında seyahat enndüstrisinin ortalama yüzde 6,1'lik bir büyüme gerçekleştireceği öngörülüyor 

WTTC, önümüzdeki on yılda, 2033 yılına kadar dünya çapında seyahat enndüstrisinin ortalama yüzde 6,1'lik bir büyüme öngörüyor ve en güçlü büyüme oranlarının Asya-Pasifik ve Karayipler'de olacağı öngörülüyor.

WTTC başkanı ve CEO'su Julia Simpson, konuyla ilgili olarak, “Seyahat ve turizme yatırım dünyanın toparlanması ve büyümesinin ayrılmaz bir parçasıdır. Seyahat ve turizme yatırım sadece bir sayı değildir; küresel bağlantının ve ekonomik canlanmanın kalp atışıdır. Pandemiden kaynaklanan aksaklıklara rağmen 2022'deki büyüme, gelecekte olacaklar için umut vericidir" dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.