Turizm yatırımcılarını bölgemize bekliyoruz

İksir Resort Town Yaşam ve Tatil Kasabası’nın Yönetim Kurulu Başkanı İksir Aydın,Turizm yatırımcılarını, Kastamonu ve Daday’a yatırım yapmaya davet ediyoruz” çağrısında bulundu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turizm yatırımcılarını bölgemize bekliyoruz
Daday’ın en önemli turizm yatırımı olan İksir Resort Town Yaşam ve Tatil Kasabası’nın Yönetim Kurulu Başkanı İksir Aydın, Kastamonu’nun ve özelde de Daday’ın turizmde büyük bir potansiyeli olduğunu kaydederek, “Turizm yatırımcılarını, Kastamonu ve Daday’a yatırım yapmaya davet ediyoruz” çağrısında bulundu.
 
Daday ilçesi başta olmak üzere Kastamonu ili, Havalimanının açılmasının ardından, turizmde yeni bir cazibe merkezi olmaya aday… 
Daday’ın en önemli turizm yatırımı olan İksir Resort Town Yaşam ve Tatil Kasabası’nın Yönetim Kurulu Başkanı İksir Aydın, Kastamonu’nun ve özelde de Daday’ın turizmde büyük bir potansiyeli olduğunu kaydederek, “Turizm yatırımcılarını, Kastamonu ve Daday’a yatırım yapmaya davet ediyoruz” çağrısında bulundu.
 
İksir Resort Town Tatil ve Yaşam Kasabası’nın kapılarını 2009 yılının son günlerinde misafirlerine açtıklarını ifade eden İksir Aydın, şunları söyledi: "İksir Resort Town 60 dönüm arazi üzerinde yer alan ana tesisler; çiftlik, Ballıdağ dağ evi, gölet gibi diğer hizmet alanları ile fark yaratan ve yüzlerce dönümü kapsayan tatil ve yaşam kasabasıdır. 60 oda ve 154 yatak ana tesislerimizde; 6 oda ve15 yatak  kapasitesi Ballıdağ dağ evinde bulunmaktadır.İddialı mutfağımız ve aktivite seçeneklerimiz ile doğanın kalbinde tatil yapabilme şansını yaratmaktayız.
 
İksir Resort Town Atlı sporlar merkezinde biniş eğitimlerinden trekkinge, Jeep safariden olta balıkçılığına kadar 50’nin üzerinde aktivite yer alıyor. Daday’ın turizme kazandırılmasında öncü bir rol üstlendiğimizi düşünüyoruz. Nitekim, Daday turizmi, gelecek vadediyor. Kentin tarihi, kültürel ve doğa yapısıyla uyumlu, yeni turizm tesislerine ihtiyaç var. Daday’da turizme kazandırılmaya uygun birçok Tarihi Eser konak mevcuttur. Daday, doğanın dingin huzurunun yaşandığı ender bölgelerden birisidir, belki de birincisidir. Bu anlayışla yeni yatırımcılar gelirse, Daday ve Kastamonu, Türkiye ve dünya turizminin yeni cazibe destinasyonu olabilir”  diye konuştu.
 
Daday, dünyanın 2’nci İsviçre’si olmaya aday
 
Türkiye ve dünya turizminin yeni çekim noktasının Daday olacağını vurgulayan İksir Aydın, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kastamonu Havaalanının faal hale gelmesiyle, doğa harikası Daday’a, Avrupa’dan Ortadoğu’ya, Uzakdoğu’dan Amerika’ya dünyanın dört bir yanından turist yağacak” şeklinde konuştu.  
Daday’ın, dünyanın 2’nci İsviçre’si olmaya aday olduğunu anlatan da İksir Aydın, şunları söyledi:

“Yıllar önce, ikinci sanatoryum Ballıdağ’a yapıldı. Nitekim Daday’da, zirvesi bin 800 metreyi bulan Ballıdağ Bölgesi, Sarıçam, Karaçam, Kayın, Köknar ağaçlarıyla kaplı binlerce dönüm ormanlık alanı ile dünyanın sayılı ‘oksijen depolarından’ birisidir. Bu özelliği ile kanınız; zengin oksijenle temizlenir, zindelik ve canlılık kazanır. Aldığınız bol oksijen de, beyin başta olmak üzere tüm organlarınızın toksinlerden arınıp yenilenmesi demektir. Bölgenin oksijen deposu olması, dünya çapında sayılı ve vazgeçilmez bölgelerden birisi olmasını sağlıyor. Yıllar önce, ikinci sanatoryumun Ballıdağ seçilerek burada yapılması da bu nedendendir” diye konuştu.
 
Avrupa’dan Uzakdoğu’ya birçok ülkeden turist geliyor

Doğa içinde, dingin, mutlu, herkesin kendisi için düşlediklerini gerçekleştirecekleri aktivite dolu bir yaşam kasabası kurduklarını belirten İksir Aydın, tesiste yerli turistlerin yanı sıra, Almanya’dan Yunanistan’a, Japonya’dan Amerika’ya ve Hollanda’ya kadar dünyanın çeşitli ülkelerden turist gruplarını ağırladıklarını söyledi.

Doğa ve insana saygı felsefesinden yola çıkarak, ‘Yaşam İksiri’ formülünü hazırladıklarını kaydeden İksir Aydın, şunları söyledi: “Doğa, tarih, kültür, spor, hobi, yerel yaşam, sanat, doğal beslenme ve konforu yorumlayarak çok alternatifli yeni tatil anlayışını hayata geçirdik. İksir Resort Town Yaşam ve Tatil Kasabası turizmi; içinde yer aldığı doğa gibi çok renkli halde sunarak yeni, farklı bir tatil modeli oluşturmuştur. Ailelerin her bireyi kendi ilgi alanı ile tatilini yapabilmektedir” dedi.
 
50’nin üzerinde aktivite
 
‘Her gün yeniden doğmak’ felsefesini yaşatan İksir Resort Town’da, 4 mevsim, 50’nin üzerinde aktivite yapıldığını kaydeden İksir Aydın, konuşmasına şöyle devam etti:
“Atlı sporlar merkezinde biniş eğitimleri, doğada serbest at binişleri, yayla ve kış sporları, trekking, Atv turu, Jeep safari, Off road, olta balıkçılığı, bisiklet, kuş gözlemciliği, mantar toplama, faytonla şehir turu gibi onlarca aktiviteyi bünyesinde barındıran İksir Resort Town, çiftlikte üretilen ürünlerle ve gezilerle doğayla iç içe olmayı sağlarken, aynı zamanda konforu özleyenlerin ilgi odağı haline geldi. Özetle; 4 mevsimi cennet olan Daday’da, yaşamınızı cennete çeviren İksir Resort Town, sadece 5 duyuya hitap etmiyor; aynı zamanda bedeninizi ve ruhunuzu da besliyor” dedi.

İksir Resort Town Yaşam & Tatil Kasabası’nda; kısa mesafede gezilip- görülecek yerler
*Yumurtacı Göleti – Ceviztepe arası bisiklet turu : 7 kilometre
*Taşçılar Göleti – Yumurtacı Göleti arası bisiklet turu: 15 kilometre
*İksir- Kös Deresi arası trekking : 3,5 kilometre
*İksir- Göktepe arası ATV, At safari, trekking : 7 kilometre
*İksir- Ballıdağ arası trekking : 18 kilometre
*İksir-Yumurtacı Göleti trekking : 3,5 kilometre; Gölette Göçmen Kuş Gözlemi ve Barbekü
*İksir-Ballıdağ Kule arası trekking : 9 kilometre
*Elveren Yaylası çeşitli mantar türleri ve kırmızı karıncaların bulunduğu yayladır.
*Karacaören : 30 kilometredir. Balıyla meşhur olan bu köy, ahşap konaklara sahiptir.

Daday’da yapmadan dönme!
1) İksir Resort Town Marangozhanede;
*Daday sandalyesi ve ahşap oymacılığı atölye çalışması
*Kızak ve kar ayakkabısı (hedik yapımı)
*Küçük hediyelik eşyalar
 
2)Dokuma tezgahında;
*Kastamonu el dokuması yapımı atölyelerini ziyaret
 
3)Elveren Yaylası ve Ballıdağ mevkinde;
*Mevsimine göre, mantar gözlemciliği ve toplama , toplanan mantarların közlenmesi
 
4)Soğucaova Kış Sporları ve Yayla Turizm Merkezi
*Hediklerle Doğa Yürüyüşü
*Snow Tube
*Doğal hayatı gözlem safarisi
 
5)İksir Resort Town Binicilik Tesislerinde
*Atlı safari
*Binicilik Eğitimi
* Faytonla tur
*Atlı kızak gezileri
 

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.