Turizm ülkemizde ciddiye alınmayan bir sektör

DEVA Partisi Kültür, Sanat ve Turizm Politikaları Koordinatörü olan İzmir Milletvekili Ösen, yaptığı yazılı açıklamada, turizmi 12 aya yayacak sürdürülebilir stratejilere ihtiyaç olduğunu söyledi.

23/08/2023 18:35
Turizm ülkemizde ciddiye alınmayan bir sektör

DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen yaptığı açıklamada, “Türkiye, kur artışla birlikte turizmde Akdeniz çanağındaki bazı ülkelerden pahalı duruma geldi. Tam bir markalaşma da sağlayamadığımız için fiyat-fayda dengesine bakan turist, neresi ucuzsa, tercihleri de o yönde değişebiliyor. Maalesef ülkemizde turizm ciddiye alınmayan bir sektör. Bir sanayi gibi ciddiye alınmıyor mesela. İktidarlar tarafından turizmin, cari açığı kapatma dengesinde ne kadar önemli olduğu gözden kaçırılıyor.

Uzun vadeli turizm stratejisine ihtiyaç var

Ben, Türkiye'nin potansiyeli açısından turizmin ülkemiz için öneminin yeterince anlaşılıp ona göre plan yapıldığını düşünmüyorum. Çünkü turizmde bugün yaptıklarınız, sonraki sezonlara yatırımdır. Bugün yaptığınız hiçbir şey 2023 sezonunu kurtarmaz. 2024'ü bile belki kurtaramaz. Bugünkü atılan doğru adımlar 2025'e atılan adımlardır. Şu anda böyle yapmıyor, tepkisel hareket ediyoruz. Bizim ülke olarak deniz-kum ve güneş üçgeni altında her şey dahil döngüsüne saplanmış turizm vizyonunu çeşitlendirmek için uzun vadeli turizm stratejilerine ihtiyacımız var” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.