Turizm şoförlerinden iş yavaşlatma eylemi...

Antalya Turizm Şoförleri Derneği, turizm şoförlerinin sorunlarının gündeme taşınması ve çözüme kavuşturulması için 5 Eylül Pazartesi günü üyelerine 3 saat süreyle iş yavaşlatma eylemi çağrısında bulundu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turizm şoförlerinden iş yavaşlatma eylemi...

Dernek Başkanı Orhan Kayabaşı, yaptığı yazılı açıklamada, turizm şoförlerinin sadece özlük haklarını almak istediklerini, ancak hiçbir kurum tarafından yeteri kadar dikkate alınmadıklarını öne sürdü.

Turizm şoförlerinin eyleme bulundukları bölgede ya da dernek merkezinde katılabileceğini aktaran Kayabaşı, dernek olarak tüm güçleriyle turizm şoförlerinin yanında yer alacaklarını bildirdi. Derneğin sadece Antalya'da 2 bine yakın üyesi olduğuna dikkati çeken Kayabaşı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Sigortasız, az maaş, aşırı çalışma, keyfi cezalar, işten çıkartma, yer, yemek ve dinlenme konuları çözülmeyen kara taşımacılığının olmazsa olmazı biz kaptanlar, artık kazalarla gündeme gelmek istemiyoruz. Ülke imajını sarsmadan sadece uyarı niteliğinde sesimize kulak verilene ve önemsenene kadar 3 saatlik iş yavaşlatma eylemine karar verilmiştir. "


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.