Turizm şoförleri, komple eğitime tabi tutuluyor..

Antalya Turizm Şoförleri Derneği'nin organize ettiği Turizm Şoförleri Eğitim Semineri'nin ilki başladı. Turizm Şoförleri, Trafik, İlk Yardım, Hijyen, Beden Dili, Yaşam ve Çalışma Koşulları ile İletişim konularında eğitime tabi tutulacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turizm şoförleri, komple eğitime tabi tutuluyor..

Antalya Mehmet Zeki Balcı Turizm Eğitim Merkezi'ndeki seminere, ilk etapta 80 şoför katıldı. Dernek Başkanı Orhan Kayabaşı, yaptığı açıklamada, seminerin, Antalya Valiliği, Kültür ve Turizm Antalya İl Müdürlüğü, Antalya Emniyet Müdürlüğü, Antalya Sağlık Müdürlüğü, Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Eğitim Merkezinin katkılarıyla gerçekleştirileceğini bildirdi. Sezon sonuna kadar Antalya'daki iki bin turizm şoförünün seminere katılacağını vurgulayan Kayabaşı, seminerin bugün başlayan ilk etabından ise 80 şoförün yararlanacağını kaydetti.

 

Turizm şoförlerine, trafik, ilk yardım, hijyen ve beden dili, yaşam ve çalışma koşulları, iletişim ve insan ilişkileri konularında eğitim verileceğini belirten Kayabaşı, eğitime katılan şoförlere sertifika sunulacağını bildirdi.

 

Turizm taşımacılığının tek kadın şoförü...

 

Seminere katılan ve turizm şoförleri arasında tek kadın şoför olduğu bildirilen Fatma İnceler de gazetecilere yaptığı açıklamada, 48 yaşında olduğunu ve 12 yıldır turizm sektöründe şoförlük yaptığını anlattı. Sahibi olduğu sürücü kursunu kapattıktan sonra 12 yıl önce turizm şoförlüğüne başladığını kaydeden İnceler, şöyle konuştu:

 

'12 yıldır bu işi severek yapıyorum. Ağır vasıta ehliyetim var. Turistler bayan şoföre alışkın ama burada bir kadın şoför görünce hoşlarına gidiyor. Bayan olduğumuz için daha fazla bahşiş bırakıyorlar. Bugüne kadar ne ceza yedim ne de kaza yaptım. Trafik saygı işidir. Saygılı olursan, hız ve kırmızı ışık kurallarına uyarsan sorun yaşamazsın. Uzun Türkiye turlarına da çıkıyorum. Hem işimi hem de evdeki görevlerimi yerine getiriyorum. Bu işte daha fazla bayan şoförün olmasını isterim."

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.