Turizm şirketlerinin verimliliğine, Satko Teknoloji katkısı...

Turizm transfer hizmeti veren otobüs filolarına sahip turizm şirketleri Satko Teknoloji araç takip ve filo yönetimi sistemleri sayesinde verimli rota planlamasıyla sezonda yüzde 20’lere varan kapasite artışı gerçekleştirebiliyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turizm şirketlerinin verimliliğine, Satko Teknoloji katkısı...

Ayrıca otobüslerin rölanti sürelerinin denetlenmesi sonucunda yakıt tüketimini azaltarak önemli maliyet tasarrufu elde edebiliyor. Turistik bölgelerde havaalanından otellere transfer ya da otobüslerle gerçekleştirilen turlar düzenleyen turizm şirketleri için kaliteli hizmet verebilmek üzere otobüslerinin gitmesi gereken yere zamanında ulaşmasının sağlanması ve bütün otobüs filosunun ve sürücülerinin yakından takip edilebilmesi çok önem kazanıyor. Bununla birlikte sıcak yaz aylarında otobüslerin klimalarını kapatmamak amacıyla rölantide bekledikleri süreyi denetleyip azaltarak, şirket açısından yakıt maliyetlerini düşürmek, çevre açısından da tüketilen yakıtı azaltmak öncelikli bir konu haline geliyor.

 

Satko Teknoloji’nin sunduğu araç takip ve filo yönetimi sistemleri turizm şirketlerinin bu ihtiyacını karşılayarak, şirketlerin daha verimli çalışmalarına ve kaliteli hizmet vermelerine katkıda bulunuyor. Verimli rota planlamasının yanı sıra rölanti takibi konusundaki ihtiyaçları da karşılayan Satko Teknoloji sunduğu kaliteli hizmet ve destek sayesinde de turizm şirketlerinin tercihi oluyor.

Satko Teknoloji otobüs filolarına araç takip cihazlarının yerleştirilmesi, rota planlama ve rölanti süresi takibi ihtiyaçlarına göre özelleştirilen uygulamalarını, gerektiğinde şirketlerin kullandığı diğer sistemlerle entegre etmesi sayesinde müşterilerine önemli bir katkı sağlıyor.

Satko Teknoloji’nin sunduğu çözüm sayesinde turizm şirketleri tüm araçlarını neredeyse anlık olarak takip edebiliyor, gelen transfer taleplerine en uygun yer, rota ve kapasitedeki otobüslerini yönlendirerek, hem gruplara bekletilmeden hizmet verilmesini, hem de otobüslerinin en verimli şekilde kullanılmasını sağlıyor.

Satko Teknoloji’nin sunduğu çözüm turizm şirketlerini iletişim masraflarında da önemli bir düşüş sağlıyor. Çözüm sayesinde transfer talebi geldiğinde en uygun aracı bulmak için birçok sürücüyle cep telefonu ile yapılması gereken görüşmelere gerek olmuyor. Araçlar sistemde takip edilebildiği için en uygun araç merkezden belirlenerek bir transfer talebine araç yönlendirilmesi için tek bir görüşme yeterli oluyor. Sonuçta iletişim masrafları da büyük ölçüde azalıyor.

Hem şirket bütçesine hem çevreye katkı...

Satko Teknoloji çözümlerinin turizm şirketlerine sunduğu diğer önemli fayda ise otobüslerin rölanti sürelerini takip etme olanağı. Otobüsler turist gruplarını beklerken klimayı çalıştırmak amacıyla motoru kapatmadıkları için, durdukları sırada yani rölantide çalışırken çok fazla yakıt tüketiyorlar. Bu bekleme süreleri bazen çok uzun olabiliyor, bu durumda otobüs herhangi bir görevi yerine getirmezken bile yakıt tüketmeye devam ediyor, bu da sonuçta önemli bir yakıt tüketimi ve maliyet artışına neden oluyor. Satko Teknoloji turizm şirketlerinin bu gereksiz yakıt tüketimini denetleyip önüne geçebilmesini sağlamak üzere otobüslere araç takip cihazları takılırken motorun boşa çalışma süresinin de izlenebileceği bağlantılar yapıyor.

Bu bağlantılara ek olarak yazılımlarda yapılan özelleştirmelerle artık araçlardan bu konuda elde edilen bilgiler uygulamaların içinde değerlendirilebiliyor ve raporlanabiliyor. Bu sayede her otobüsün günlük seferi boyunca kaç saat rölantide durduğu takip edilebiliyor. Satko Teknoloji’nin sunduğu çözümler yardımıyla bu bilginin takip edilebilmesinin yanı sıra otobüslerin rotalarının planlaması sırasında bekleme sürelerinin de azaltılması sayesinde fazladan harcanan yakıt miktarı düşürülüyor ve yakıt maliyetleri de aylık yüzde 30 oranında azaltılıyor. Sağlanan yakıt tasarrufu aynı zamanda turizmle uğraşan şirketlerin ülkeye ekolojik olarak katkı sağlamalarına da olanak tanıyor.

Satko Teknoloji Genel Müdür Nedim Çelebiler konuyla ilgili olarak, “Turizm şirketlerinin Satko Teknoloji’yi tercih etme nedenleri arasında araç takip ve filo yönetimi konusunda verimli bir masaüstü yazılıma sahip olmamız yer alıyor. Çoğunlukla web üzerinden çözüm sağlayan diğer sistemlerden farklı olarak Satko Teknoloji’nin sunduğu sistemler ERP, CRM ya da firmalara özel yazılımlar gibi kurumsal uygulamalarla rahatlıkla entegre olabiliyor ve müşterinin ihtiyaçlarına uygun olarak özelleştirilebiliyor.

Satko Teknoloji’nin benzersiz hizmet kalitesi ve desteği de önemli bir fark yaratıyor. Bununla birlikte yakıt tasarrufu sağlamaya katkıda bulunuyor olmamız da Satko Teknoloji için ayrı bir memnuniyet kaynağı. Daha az yakıt harcanması çevreye daha az karbondiyoksit yayılması, dolayısıyla daha az hava kirliliği aynı zamanda ülkemiz açısından daha az yakıt ithalatı ihtiyacı anlamına geliyor" dedi.

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.