Turizm sezonu başlamadan turizme operasyon başladı!

Her sene klasik bir hal alan Uzungöl’ü karalama kampanyası bu yıl erken başladı. Geçtiğimiz yıl Arap turizmi ve tabelalar üzerinden yaşanan karalama kampanyası bu yıl yapılaşma üzerinden yürütülüyor.

30/03/2023 16:50
Turizm sezonu başlamadan turizme operasyon başladı!

Trabzon yine algı operasyonunun hedefinde

Günebakış’tan Songül Mazlum’un haberine göre, Türkiye’nin en büyük sosyal içerik platformlarından birinde “Z Kuşağı'nın Kaçırdığı Türkiye'de Bir Zamanlar Yasaksız ve Sansürsüz Yaşadığımız Göz Yaşartan Detaylar” başlığıyla paylaşılan gönderide Uzungöl hakkında olumsuz bir algı oluşturulmaya çalışıldı. Uzungöllü turizmciden ise tepki gecikmedi.

Uzungöl’den başlatılan algıya tepki gösterildi

Paylaşılan gönderide Uzungöl hakkında, “Dünyanın birçok yerindeki doğal güzelliğe fark atacak Uzungöl'ün etrafı beton yapılara teslim edilmemişti. Uzungöl çok güzeldi...” ifadelerine yer verilerek bu güzelliğin eskide kaldığı ima edildi. Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Başkanı Metin İnan ise, “Uzungöl’de planlanan oyunların farkında olduğumuzu söylemek isterim. Uzungöl Türk halkının doğası katledilmiş, imarı bozulmuş bir yeri olarak gösterilmek istenmektedir” dedi.

Her sene klasik bir hala alan Uzungöl’ü karalama kampanyası bu yıl erken başladı. Geçtiğimiz yıl Arap turizmi, tabelalar üzerinden yaşanan karalama kampanyası bu yıl yapılaşma üzerinden başladı. Türkiye’nin en büyük sosyal içerik platformlarından birinde “Z Kuşağı'nın Kaçırdığı Türkiye'de Bir Zamanlar Yasaksız ve Sansürsüz Yaşadığımız Göz Yaşartan Detaylar” başlığıyla paylaştığı görüntüde Uzungöl hakkında olumsuz bir algı oluşturulmaya çalışıldı.

Uzungöllü turizmciden ise tepki gecikmedi. Paylaşılan gönderide Uzungöl hakkında, “Dünyanın birçok yerindeki doğal güzelliğe fark atacak Uzungöl'ün etrafı beton yapılara teslim edilmemişti. Uzungöl çok güzeldi...” ifadelerine yer verilerek bu güzelliğin eskide kaldığı ima edildi.

Uzungöllü turizmciler tepki gösterdi

Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Başkanı Metin İnan, “Her yıl olduğu gibi bu yılda hazırlıklı olmalıyız. Kötü algılar, karalama kampanyaları yine başladı ve bu böyle devam edecek. Ama biz Uzungöl esnafı olarak hazırız. Yine yoğun bir sezon beklerken, müşterilerimize daha kaliteli hizmet verebilmek için mekânlarımızı dükkânlarımızı daha kaliteli bir şekilde yeniliyoruz. Bunun tek bir amacı var. Ülkemize gelen misafirler ve yerli turistler, Uzungöl’e geldiklerinde hayal ettikleri tatil ortamını yaşatma isteğimizdir.

İnsanlara algı operasyonları yapılıyor

İlkbaharda alışık olduğumuz bu yorumlar genelde fotoğraf paylaşımları ile ortaya çıkıyor. İlkbahar sonbahar ve farklı açı fotoğrafları yaz kış farklı açı fotoğrafları gibi kampanyalar yürütülmektedir. Hatta bazı zaman YouTuberlar ve kalemini satan yazarlar da bu konuda eleştirilerini acımasızca yapmaktadır. Bunlar gerçeği yansıtmamaktadır. Tamamen Photoshop’ta insanlara algı operasyonu yapılmaktadır.

Bu tür paylaşımların bireysel olmadığını düşünüyorum. Daha önce de birçok platformda paylaştığımız gibi Uzungöl’de planlanan oyunların farkında olduğumuzu söylemek isterim. Bir şekilde kamuoyu algısı yaratarak Uzungöl Türk halkının doğası katledilmiş, imarı bozulmuş bir yeri olarak gösterilmek istenmektedir.”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.