Turizm sektörünü sarsan iflasın perde arkası: Hayatımın en büyük hatasıydı

Türkiye'ye her yıl 1 milyondan fazla turist getiren Avrupa'nın üçüncü tur operatörü FTI'nın iflası turizm sektöründe şok etkisi yaşattı. Avusturyalı Dietmar Gunz tarafından 40 yıl önce kurulan şirket, son on yılda sürekli ekonomik sıkıntılar yaşadı. 2015 yılında dünyanın en zenginlerinden biri olan Samih Sawiris'i ikna ederek şirketin %76 hissesini satmıştı.

04/06/2024 18:43
Turizm sektörünü sarsan iflasın perde arkası: Hayatımın en büyük hatasıydı

FTI ye ortak olan Mısırlı’ Milyarder Samih Sawiris’e FTI yöneticileri Almanya'da büyük operasyonlar yapabileceklerini ve büyük kar elde edebileceklerini beyan etti.

Samih Sawiris, FTI'ya ortak olduktan sonra yaptığı açıklamalarda FTI'ın büyük bir şirket olduğuna, çalışanlara ve yönetim ekibine güvendiğine, gelecek için umutlu olduğuna ve mümkün olduğunca finansal destek sağlayacağına inandığını belirtti.

HAYATIMIN EN BÜYÜK HATASIYDI

Avusturyalı Dietmar Gunz tarafından 40 yıl önce kurulan şirket, son on yılda sürekli ekonomik sıkıntılar yaşadı. Şirket yöneticileri, 2015 yılında dünyanın en zenginlerinden birisi olan Samih Sawiris'i ikna ederek şirketin yüzde 76 hissesini sattı. FTI’ye ortak olan Mısırlı milyarder Sawiris’e FTI yöneticileri, Almanya'da büyük operasyonlar yapabileceklerini ve büyük kar elde edebileceklerini beyan ettiler.

Sawiris, FTI'ya ortak olduktan sonra yaptığı açıklamalarda FTI'nın büyük bir şirket olduğuna, çalışanlara ve yönetim ekibine güvendiğine, gelecek için umutlu olduğuna ve mümkün olduğunca finansal destek sağlayacağına inandığını belirtti. Ancak zamanla, Sawiris'in beklentilerini karşılamadığını, sürekli zarar ettiğini ve ödeme sorunları yaşadığını fark etmesiyle şirkete karşı bir soğuma yaşadığı ve hatta birkaç kez "Hayatımın en büyük hatasıydı, keşke almasaydım" dediği ve sonra bu sözleri duyulunca geri aldığı piyasalarda konuşulmuştu.

Sawiris, dünyada ciddi ve başarılı işlere imza atan bir iş adamı olarak tanınıyor. FTI'nın iflasıyla Sawiris'in imajına zarar geldiği gerekçesiyle, şirketi satın alması için kendisine sözler veren Almanlardan da şikayetçi olması bekleniyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.