Turizm sektörüne KDV indirimi talimatı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hükümete 1 Kasım tarihine kadar turizm endüstrisindeki kuruluşlar için katma değer vergisi (KDV) oranını düşürmesi talimatı verdi.

19/10/2021 10:33
Turizm sektörüne KDV indirimi talimatı

Aynı zamanda hükümet tarafında yürürlüğe giren ve iç turizmi desteklemek için yerli turistlerin tatil harcamalarının bir kısmını karşılayan turizm geri ödeme programı (Cashback) koşullarında da değişiklik yapılmasını isteyen Putin, Rusya sınırları içerisinde tur veya otel konaklama süresi en az iki gece olan turistik faaliyetlerdeki harcamaların sadece yüzde 20’sini karşılayan programda, cashback oranlarının yüzde 40’a çıkarılmasının gerektiğini de vurguladı.

Gazetem.ru'da yer alan habere göre, eylül ayında Vasta Discovery’nin CEO’su ve Rosa Khutor tatil beldesinin yaratıcısı Sergey Bachin, Putin’e turizm sektöründeki şirketler için KDV oranlarını yüzde 20’den yüzde 7 ile 10’a düşürmesini önermişti.

İç turizmi destekleme atağı 

Girişimci, bu yeniliğin Rusya’da iç turizmi vatandaşlar için daha rekabetçi ve uygun fiyatlı hale getireceği görüşünü dile getirirken, Güneydoğu Asya, Çin, Kore, Japonya ve komşu ülkelerde faaliyet gösteren turizm endüstrisindeki KDV oranlarının Rusya’dakinden yaklaşık iki kat daha düşük olduğunu vurgulamıştı.

Eylül ayında Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosturizm), hükümet tarafında yürürlüğe giren ve iç turizmi desteklemek için yerli turistlerin tatil harcamalarının bir kısmını karşılayan program sayesinde Rusya’nın bölgesel ekonomilerinin bu yıl yaklaşık 70 Milyar Ruble gelir elde edeceğini açıklamıştı.

1,6 milyondan fazla kişi, turistik cashback programından yararlandı

Ajansın hesaplamalarına göre, turizm geri ödeme programı (Cashback) kapsamında Rus vatandaşlarının tatil turu ve otel konaklama harcamalarının bölge ekonomilerine getirisinin yıl sonuna kadar 70 Milyar Ruble olacağı belirtilirken, bu yılın başından bu yana 1,6 milyondan fazla vatandaşın turistik cashback programından yararlandığı, satın aldıkları toplam seyahat hizmetlerinin ise 34 Milyar Ruble'yi aştığı bildirildi.

Rusya hükümetinin vatandaşlara sunduğu turistik geri ödeme uygulamaları kapsamında vatandaşlara tatil harcamalarının 6,7 Milyar Rublesinin geri ödendiğini belirten Rosturizm, aynı zamanda program dahilinde sonbahar dönemi iç turizm tur paketleri satışlarında en popüler destinasyonların Krasnodar Krayı, Stavropol Bölgesi ve Kırım olduğu da vurgulandı.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.