Turizm pastasından daha çok pay almalıyız

Bu yıl 7'ncisi düzenlenen Uluslararası Resort Kongresi’ne katılan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, bakanlığın sektörle ilgili planlamalarına ve gelecek dönemde izlenecek stratejiler hakkında önemli bilgiler verdi.

30/11/2017 17:15
Turizm pastasından daha çok pay almalıyız

Türkiye’nin turizmde 2016 krizinin etkilerinden sıyrılmaya başladığını belirten Bakan Kurtulmuş; “Mücadelemizi hakkıyla verirsek, önümüzde sonuç alacağımız yıllar duruyor. Önümüzdeki yıllar hem Türkiye ekonomisi, hem de turizm için son derece önemli” diye konuştu.

Turizmin, istihdamı geliştiren önemli bir sektör olduğunu vurgulayan Kurtulmuş; turizmin dünyada 7.6 trilyon Dolarlık büyük bir pasta olduğunu ve 392 milyona istihdam sağladığını belirtti.

Turizm pastasından daha çok pay almalıyız

Diğer sektörlerle kıyaslandığında, turizmin ekonomiye katkısının artarak süreceğine dikkat çeken Numan Kurtulmuş; “bu nedenle turizmde yeterince pay almamız gerekiyor” dedi.

Türkiye’nin sahip olduğu en büyük zenginliğinin, doğası, tarihi, kültürü ve mutfağı olduğunu söyleyen Kurtulmuş; “bu coğrafya büyük medeniyetlere ev sahipliği yapmış önemli bir coğrafya. Türkiye coğrafi konumu itibariyle dünyanın birçok ülkesine çok yakın konumda ve bu da bize önemli bir avantaj sağlıyor” dedi.

Türkiye’nin son dönemde çok önemli zorluklar yaşadığına dikkat çeken Kurtulmuş; Ortadoğu’da domino etkisiyle bütün bölgeyi içine çeken bir terör sarmalı ile karşı karşıya kalındığını; ülkelerin haritalarının değiştiğini bunun sonucunda bir kaosun yaşandığını ve Türkiye'nin de içinde bulunduğu bu coğrafya bambaşka bir süreç içine girdiğini belirtti.

Zor zamanlar geçirdik

Numan Kurtulmuş konuşmasının devamında konuya ilişkin şunları söyledi: “Bu bölgede ortaya çıkan terör örgütleri, küresel bir tehdit olmaya başladı ve bu saldırılardan nasibini almayan hiçbir ülke kalmadı. Suriye, Irak ile Türkiye karmaşık bir coğrafyanın ortasında kaldı. Türkiye, pek çok terör örgütünün eş zamanlı olarak tehdidi altında kaldı. Bunlar yetmiyormuş gibi, bir de FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi ile karşı karşıya kaldık.”

2017 yılının 10 aylık ziyaretçi rakamlarının Türkiye’nin dipten çıktığının göstergesi olduğunu belirten Kurtulmuş; “ilk 10 ayda 29 milyon turist geldi. Bu bizim için büyük bir başarı. Turizm gelirlerinde de 20 milyar dolarlık bir seviyeye ulaştı. Bu yıl sonunda 34.5 milyon turist sayısına ve 26 milyar dolar turizm gelirine ulaşacağız” dedi.

 Almanlar bizden vazgeçmedi

Avrupa’da ortaya çıkan negatif algı operasyonlarına ve söylemlerine de dikkat çeken Bakan Numan Kurtulmuş; bunun başarıya ulaşmadığını ifade ederek; “Ne yaparlarsa yapsınlar, Türkiye’yi bilen ve tanıyan Almanlar Türkiye’ye gelmeye devam ettiler.” dedi.

 “Turizmi stratejik bir sektör olarak algılamak zorundayız.” diyen Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş; “gelecek için turizmi stratejik bir sektör olarak görülmesi gerektiğini ve bunun için de, Türkiye’de ürün ve pazar çeşitlendirmesi yapılması gerektiğini” söyledi

Bundan sonra her yıl Türkiye'nin bir değerini öne çıkararak tanıtım stratejisi izleyeceklerini belirten Kurtulmuş; örnek olarak 2018 Troya Yılı’nı gösterdi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.