Turizm otelcilik mezunları mecliste çalışacak...

TBMM'nin protokol yemeklerinde eğitimli servis elemenları görev yapacak. "Mecliste yemek üretim ve sunum hizmetlerinin daha nitelikli çalışanlar tarafından etkin, verimli ve ekonomik olarak yerine getirilmesi amacıyla ihtiyaç duyulan personelin hizmet alımı yoluyla karşılanması" kararını aldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turizm otelcilik mezunları mecliste çalışacak...

TBMM Başkanlık Divanı'nın son yaptığı toplantıda aldığı karar hakında bilgi veren Destek Hizmetleri Başkanı Fahrettin Böke, yaptığı açıklamada, alınan karar uyarınca özellikle TBMM Başkanı'nın ve diğer protokol yemeklerinde turizm otelcilik meslek yüksek okullarından yetişmiş garson çalıştırılacağını belirterek, bunun hizmet alımı yoluyla gerçekleştirileceğini söyledi.

Eğitimli garsonların yemek sunumunun farklı olduğunu ifade eden Böke, önemli misafirlerin ağırlandığı Mecliste yemek sunumunda belirli bir kalitenin yakalanmasını hedeflediklerini anlattı.

Başkanlık Divanının aldığı kararın yanlış anlaşılmaması gerektiğine işaret eden Böke, ''lokantanın özelleştirilmesi'' gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi. Her gün 5-6 bin kişinin yemek yediği lokantalarda görev yapan garsonların durumunda bir değişiklik olmayacağını belirten Böke, ancak emekli olan garsonların yerine yeni garson almak yerine, hizmet alımı yoluyla garson çalıştırılacağını ifade etti. (HT)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.