Turizm markaları Türkiye’ye akın ediyor...

CATHIC Raporuna göre, 2015 yılına kadar Türkiye’nin oda sayısında 120 bin artış - bin yeni mülkte- yaşanacağını gösteriyor...

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turizm markaları Türkiye’ye akın ediyor...
Bench Events Yönetim Kurulu Başkanı ve 6-8 Şubat tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek Orta Asya & Türkiye Otel Yatırım Konferansı (CATHIC) organizatörlerinden Jonathan Worsley, Türkiye ve Orta Asya’da turizm sektörünün canlı bir büyüme yaşadığını ve global ekonomik gerilemenin olumsuz koşullarından çok az etkilendiğini belirtiyor.
 
Worsley, ayrıca “Pek çok ekonominin büyümesinde etkili olan dünyanın en hızlı büyüyen turizm ve seyahat cazibe merkezlerini bizlere gösteren çok boyutlu CATHIC bölgesi Türkiye’yi de içeriyor” sözlerini kaydediyor.

Göstergeler, yatırımcıları yönlendiren talep doğrultusunda, 2015 yılına kadar Türkiye’nin oda sayısında 120 bin artış - bin yeni mülkte- yaşanacağını gösteriyor. Bunların içerisinde Marriott, Wyndham, Radisson ve Birleşik Arap Emirlikleri Jumeirah yer alıyor. Son on yılda 250 bin üzeri oda eklenmesi ile ilgili görüşlerini paylaşan Worsley, bu artışın yüksek doluluk oranı ve ortalama oda fiyatını desteklediğini belirtiyor.

Worsley’nin gözlemlerini destekleyen Horwath HTL Rusya Müdürü Michael O’Hare de Türkiye’nin, turizm sektörü için çok doğru bir pazar olduğunun altını çiziyor. O’Hare, yeni pazarlara ve gelişmek için fırsatlara açık olan Türkiye’nin potansiyel yatırımcılar için biçilmiş kaftan olduğunu da sözlerine ekliyor.
 
Gelişmenin turizm ve iş dünyasının büyümesi üzerinde direkt olumlu etkisi olduğunu belirten Worsley’e göre, Türkiye’deki gelişen sektörün diğer uluslararası destinasyonların konaklama portföyleri ile rekabet halinde kalabilmesi için yine de sektörün global endüstri yönergeleri ve standartlarını benimsemesi gerekiyor. Worsley, ayrıca ürün ve hizmet arasındaki global benchmarkların Türkiye’de ve daha geniş bir bölgede yer almasının ve kabul görmesinin sağlanması için yatırımcıların uluslararası firmalarla işbirliği içerisinde olması gerektiğinin altını çiziyor. 
Wyndham Hotel Group da, Türkiye’nin potansiyelinin farkına varan gitgide artan sayıdaki sektörün uluslararası oyuncularından. The Wyndham İstanbul Kalamış Marina ve 306 oda kapasiteli  Wyndham Petek İstanbul bu sene kapılarını açacak.   Konuyla ilgili konuşan Wyndham Hotel Group Başkanı ve CEO’su Eric Danziger “Wyndham Hotel Group’un tüm dünyadan birinci sınıf konaklama talep eden turist sağlayan Avrupa ve Orta Asya  portföyünü genişletme hedefimizde Türkiye çok önemli bir rol oynuyor” dedi.

Buna ek olarak, Marriott International ise geçtiğimiz sene Ankara’da açtığı otel ile JW Marriot markasını Türk pazarına sokmuş oldu. Yeni  Renaissance Hotel’in de bu sene içerisinde İstanbul’da hizmete sokulacağı biliniyor.Türkiye semalarında dalgalanan diğer  bayraklardan biri de geçtiğimiz yıl 11 otele imza atan ve 2014 yılı itibariyle 14 otelden fazlasını hizmete sokmuş olmayı hedefleyen Hilton’un Doubletree markası.  Ayrıca, Holiday Inn Express ve Shangri-La’nın da bu sene içerisinde açılış duyuruları bekleniyor.
 
Worsley, CATHIC 2012’nin bizlere bölgedeki turizm sektörünün geleceğinin tartışılacağı ve  yatırımların yüreklendirileceği bir platform sunacağını belirtiyor. CATHIC 2012 konuşmacıları arasında; Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Yapı Kredi Bankası Baş Ekonomisti Cevdet Akçay, Accor SA Başkan ve CEO’su Denis Hennequin, Wyndham Hotel Group Başkan ve CEO’su Eric Danziger, IHG Avrupa CEO’su Angela Brav, The Rezidor Hotel Group Başkan ve CEO’su Kurt Ritter, Bilgili Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili, Hilton Worldwide Avrupa Başkanı Simon Vincent,  Starwood Hotels & Resorts Worldwide EAME (Orta Afrika ve Orta Doğu) Başkanı Roeland Vos ve Redix Mali İşler Genel Müdürü Lado Sakvarelidze bulunuyor.
 

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.