Turizm Karikatürleri Yarışmasında ödüller törenle sahiplerine verildi

Anatolia Turizm Akademisi tarafından Er Yatırım’ın ana sponsorluğunda düzenlenen Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın ödülleri 26 Kasım 2021 tarihinde, Four Points by Sheraton İstanbul Kağıthane Otelinde sahiplerini buldu. Korona virüs salgını nedeniyle iki yıldır yapılamayan törende, 2019 ve 2020 yıllarında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. 2009 yılından bu yana her yıl geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması, dünya genelinde alanındaki tek karikatür yarışması olarak biliniyor.

27/11/2021 11:20
Turizm Karikatürleri Yarışmasında ödüller törenle sahiplerine verildi

Anatolia Turizm Akademisi tarafından Er Yatırım’ın ana sponsorluğunda düzenlenen Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın ödülleri 26 Kasım 2021 tarihinde İstanbul’da, Four Points by Sheraton Kağıthane Otelinde sahiplerini buldu. Korona virüs salgını nedeniyle iki yıldır yapılamayan törende, 2019 ve 2020 yıllarında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. 2009 yılından bu yana her yıl geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması, dünya genelinde alanındaki tek karikatür yarışması olarak biliniyor.

“Havalimanı” ve “Covid-19 ve Turizm” Konularını Çizdiler

“Yetişkinler” ve “Gençler” olmak üzere iki kategoride düzenlenen yarışmada; 16 yaş ve altı yaş grubundakiler “Gençler” kategorisine, 17 yaş ve üstü yaş grubundaki karikatürcüler de “Yetişkinler” kategorisine eser gönderebiliyor. “Yetişkinler” kategorisinde birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödüllerine ek olarak, Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın başlatıcılarından Prof. Atila Özer adına da özel ödül veriliyor. “Gençler” kategorisinde ise birincilik, ikincilik ve üçüncülük olmak üzere üç ödül yer alıyor. Yarışmada dereceye girenlere para ödüllerinin yanı sıra tatil ödülleri de veriliyor.

Karikatürcüler 2019 yılında düzenlenen yarışmada “Havalimanı”, 2020 yılında ise “Covid’19 ve Turizm” pandemisi temalarındaki eserleri ile Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’na katıldılar. Katılan karikatürcüler arasından ulusal ve uluslararası seçici kurul üyeleri tarafından yapılan değerlendirmede her iki yarışmada toplam 16 eser dereceye girdi.

Yetişkinler Kategorisinde Birinciler Almanya ve İran’dan

2019 yılında düzenlenen yarışmada Yetişkinler kategorisinde Almanya’dan Valeriu Kurtu’nun ve 2020 yılında ise İran’dan Efat Amjadipoor’in çalışmaları birincilik ödülüne layık bulundu.

2019 yılında Yetişkinler kategorisinde dereceye giren diğer karikatürcüler ise şöyle belirlendi: İkincilik ödülü Türkiye’den Sait Munzur tarafından çizilen eser ödüle değer bulunurken, üçüncülük ödülü İngiltere’den Ross Thomson ve Bulgaristan’dan Ivailo Tsvetkov arasında paylaşıldı.

2020 yılında yapılan yarışmada ise İran’dan Efat Amjadipoor’un yanı sıra şu isimlerin karikatürleri ödül kazandı: İran’dan Ali Rastroo ikinci, Belçika’dan Stefaan Provijn üçüncü olurken, İran’dan Javad Takjoo ise Prof. Atila Özer özel ödülü’nü kazandı.

Gençler Kategorisinde Birinciler Türkiye’den

16 yaş ve daha alt gruplarındaki karikatürcülerin katılımına açık olan Gençler kategorisinde birinciler Türkiye’den çıktı. 2019 yılı yarışmasında Ümmühan Zeynep Akyürek, 2020 yarışmasında ise Eren Göncüler birinci oldular. Gençler kategorisinde 2019 yılı yarışmasında diğer ödüller ise şu şekilde paylaşıldı: Poyraz Din ikinci, İnci Bilgen üçüncü oldular. 2020 yılında ise Rusya Federasyonu’ndan Kirill Usachev ikincilik, Türkiye’den İrem Satır’ın karikatürleri üçüncülük ödülüne değer bulundular.

Raşit Yakalı’ya Ödül

Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nda ayrıca karikatür sanatının gelişimine yürüttüğü eğitim etkinlikleri ile 50 yıldır önemli katkılarda bulunan Raşit Yakalı’ya “Karikatür Eğitimine Hizmet Ödülü” verildi. Geçtiğimiz yarışmadan itibaren geleneksel hale getirilen ödül ile karikatür eğitimine yönelik çalışmaların teşvik edilmesi amaçlanıyor.

Ödül töreninde bir konuşma yapan karikatür sanatçısı Raşit Yakalı da bu ödülü hocası Ömür boyu usta bellediği Semih Balcıoğlu adına almaktan onur ve gurur duyduğunu söyledi.

Yarışma Turizm Sektörünün Gündemini Takip Ediyor

Yarışmanın ana sponsoru Er Yatırım Genel Müdürü Ferzan Çelikkanat, Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın turizm sektörünün gündemini takip ettiğini, her yıl sektörde tartışılan konuların tema olarak belirlendiğini açıkladı. Çelikkanat, geçtiğimiz yıllarda “Her şey dahil sistemi”, “Turizmin Geleceği, Geleceğin Turizmi”, “Turizm ve Barış”, “Seyahat Anıları”, “Covid-19 ve Turizm” temalarının yarışmalarda işlendiğini bildirdi. Çelikkanat, Er Yatırım olarak yeni bir konsept ile şehir otelciliği alanında öncü yatırım ve işletmecilik faaliyetlerinde bulunduklarını bildirdi.

Yarışmanın koordinatörü Anatolia Turizm Akademisi Koordinatörü Prof. Dr. Nazmi KOZAK ise Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın turizm alanında düzenlenen tek yarışma olduğunu açıklayarak, bu yarışma ile amaçlarının Türkiye’nin yurtdışında turizmin yanı sıra sanatsal tanıtımına katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyledi.

Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın resmi internet sayfasına şu adresten erişilebilir: http://tourismcartoon.org


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.