Turizm Karikatürleri Yarışması başvuruları başladı...

Bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın başvuruları başladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turizm Karikatürleri Yarışması başvuruları başladı...

Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği ile Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi’nin işbirliğinde ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile düzenlenen yarışmanın ilki 2009 yılında gerçekleştirilmişti. Yarışma, turizmi ve turizm sektörünü ilgilendiren konularda hazırlanmış karikatürlerin katılımına açık olarak düzenleniyor.

Her geçen yıl katılan eser ve sanatçı sayısında artışının kaydedildiği yarışmaya 10 Ocak 2014 tarihine kadar eser gönderilebiliyor. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’na geçen yıl 72 farklı ülkeden 312 sanatçı 692 eser ile katılmıştı.

Yarışmanın koordinatörlüğünü üstlenen Anadolu Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nazmi Kozak, Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın her geçen yıl dünyada saygınlığı artan bir yarışma haline geldiğini belirterek, gerek yarışmanın seçiciler kurulu üyeleri ve gerekse yarışmaya gönderilen eserlerin niteliği ve ülkesel dağılımının bu gelişimi ortaya koyduğunu belirtiyor.

Prof. Dr. Kozak, yarışmada dereceye giren sanatçıların Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile ülkemize geldiklerini ve ödüllerin düzenlenen bir tören verildiğini açıkladı. Prof. Dr. Kozak, ülkemizin sanat ve dolayısıyla turizm tanıtımına önemli katkıları olan yarışmanın ödül törenin bu yıl Nisan ayında ülkemizin turizm başkenti Antalya’da gerçekleştirileceğini söyledi.
 
Beşinci Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın web sayfası bu yıl yedi farklı dilde hazırlandı. Karikatür sanatçıları yarışma ile ilgili bilgileri Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, Rusça ve Farsça dillerinde inceleme olanağına kavuşmuş oldular. Karikatür sanatçıları online olarak da karikatürlerini göndererek Yarışmaya katılabiliyorlar.
 
Calimera Serra Palace ile Belinda Resort Sorgun’un konaklama; Turcon Turizm ve Kongre Organizasyon Hizmetleri firması acentecilik hizmetleri ve ile www.turizmgazetesi.com da ödül töreni organizasyonu konularında destek verecekleri yarışmanın ödül töreni Nisan 2014 tarihinde Antalya’da yapılacak.
 
Beşinci Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması hakkında ayrıntılı bilgi için yarışma web sayfasının adresi:  http://tourismcartoon.com

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.