Turizm Karikatürleri ödülleri dağıtıldı...

Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'nın üçüncüsünü kazanan karikatüristler ödüllerini EMITT”te aldı. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri, İstanbul Beylikdüzü TÜYAP’ta başlayan EMITT Turizm Fuarı’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan´ın katıldığı bir törenle verildi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turizm Karikatürleri ödülleri dağıtıldı...

Kültür ve Turizm Bakanlığı standında, OTİ Holding ana sponsorluğunda gerçekleştirilen yarışmanın ödül törenine OTİ Holding iştiraklerinden Odeon Tours Türkiye Yer Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ozan Solaklar, Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Artukaslan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Yazıcı ve sağlık eski Bakanı Halil Şıvgın’ın katıldı.

Birincilik ödülünü kazanan İranlı sanatçı Abbas Naaseri ödülünü Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özarslan´ın elinden alırken,  ikincilik ödülünü kazanan Avustralyalı Louis Pol’a ve üçüncülük ödülü kazanan Avusturyalı Gerhard Gepp hava muhaletefi yüzünden ödül törenine katılamadı.

Bu yıl üçüncüsü yapılan uluslararası yarışma; Anadolu Üniversitesi Karikatür Sanatını Araştırma ve Uygulama Merkezi, Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TUYED) ile Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi´nin işbirliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ve OTI Holding ana sponsorluğuyla gerçekleştirildi. Yarışmaya 39 ülkeden 163 sanatçı toplam 405 eserle katıldı.

Türkiye’nin dünya turizm alanındaki bilinirliğinin artırılması ve çizerlerin dünyasından turizm olgusunun nasıl göründüğünü anlamak için OTI Holding sponsorluğunda düzenlenen yarışmanın jüri üyeleri şu isimlerden oluştu:

Bayram Hacızade ( Azerbaycan Karikatürcüler Birliği Başkanı) Hüseyin Çakmak (FECO-Karikatürcü Örgütleri Federasyonu Kıbrıs Başkanı), Yoshiaki Yokota (FECO-Japonya Karikatürcü Organizasyonları Federasyonu Başkanı), Nezih Danyal (Karikatür Vakfı Başkanı), Eray Özbek (Karikatürcü), Bülent Çelik (Karikatürcü), İbrahim Yazar (Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı), Fehmi Köfteoğlu (Turizm Yazarı) , Osman Nihat Aydoğan (TUYED Genel Sekreteri) ve Prof. Dr. Nazmi Kozak’tan (Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi Editörü)

Yarışmanın fikir babası olan ve geçen yıl kaybettiğimiz Anadolu Üniversitesi Karikatür Sanatını Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Profesör Atila Özer için konulan Özel Ödül’e de, Türkiye’den Mehmet Kahraman layık görüldü.

Jüri ayrıca, Türkiye’den Ömer Çam, Almanya’dan Helmut Jacek, Hırvatistan’dan Damir Novak, Bulgaristan’dan Trayko Popov, Çek Cumhuriyeti’nden de Jiri Srna’nın eserlerini mansiyonla ödüllendirdi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.