Turizm kalkınma hamlesi, Anadolu’da bulunan turizm şehirlerini geliştirerek olur

Turizoom Turızm Hotel İnternatıonal Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Aksu, turizm kalkınma hamlesinin Anadolu’da bulunan turizm şehirlerini geliştirerek olacağını söyledi.

27/03/2024 14:47
Turizm kalkınma hamlesi, Anadolu’da bulunan turizm şehirlerini geliştirerek olur

Ali Can Aksu, Anadolu’nun Türkiye'nin tarihi, kültürel ve doğal açıdan zenginliği ve turizm açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirtti.

Ülkemizin turizm potansiyelini artırmak ve Anadolu'nun kültürel ve doğal zenginliklerini daha geniş kitlelere yaymak açısından son derece stratejik bir önem ifade ettiğine dikkat çeken Ali Can Aksu şunları söyledi: ‘’Turizm kalkınma hamlesi, Anadolu’da bulunan şehirlerin turizm destinasyonlarının tanıtımını artırmakla beraber turizm altyapısını geliştirerek, yeni turizm bölgelerini oluşturmak için ciddi bir etki yaratacaktır.

Bu hamle bölgedeki işletmeleri desteklemekle birlikte, yerel ve ekonomik kalkınmayı teşvik edecektir. Ayrıca istihdam açısından ekonomik kalkınmaya katkı sağlayacaktır.

Anadolu Turizm'in ülke ekonomisine katkısı, doğrudan ve dolaylı etkilerle birlikte son derece büyük önem arz etmektedir.

Bu tarz bir turizm kalkınma hamlesi, Anadolu’nun ekonomik açıdan büyümesine ve istihdamın artmasına büyük katkı sunarken, aynı zamanda Türkiye'nin turizm gelirlerini artırarak ülke genelinde ekonomik kalkınmaya da tam katkı saylayacaktır.

Bu eylem ürün zenginliği ve çeşitliliği ile birlikte ülkemizin uluslararası arenada rekabet gücünü arttıracaktır” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.