Turizm devi HIS, Kapadokya'da balonculuk yapacak

Asya’nın da en büyük turizm şirketlerinden H.I.S. Co., Ltd., Türk şirketi Dorak Holding’e ait Atmosfer Balonculuk Ticaret Turizm A.Ş'den hisse alıyor. Atmosfor Balonculuk’a ortaklık için adım atan Japon devi, böylece Türkiye’deki ilk taşımacılık yatırımına da imza atmış olacak.

07/04/2020 12:32
Turizm devi HIS, Kapadokya'da balonculuk yapacak

Dünya'dan Kerim Ülker'in bugünkü köşe azısında dile getirdiği gelişmeye göre, Asya’nın da en büyük turizm şirketlerinden H.I.S. Co., Ltd., Türk şirketi Dorak Holding’e ait Atmosfer Balonculuk Ticaret Turizm A.Ş'den hisse alıyor. 

Ülker'in yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Doğa, tarih ve kültür turizminin önemli merkezlerinden Kapadokya'daki müze ve ören yerlerini ziyaret eden turist sayısı, 2019'da tüm yılların üzerine çıkarak 3 milyon 834 bin 134'e ulaştı. Bu turistlerin neredeyse 500 binini ise Japonya, Çin ve Güney Kore’den oluşan Uzakdoğulu turistler oluşturuyor. Özellikle Japon İmparatorluk ailesinin de sık sık geldiği Kapadokya, şimdilerde Japon yatırımcıların da ilgisini çekmeye başladı.

Sadece Japonya’nın değil, Asya’nın da en büyük turizm şirketlerinden H.I.S. Co., Ltd. bu alana yatırım yapan ilk şirketlerden biri oldu. Japon turizm devi H.I.S. Co., Ltd. Türk şirketi Dorak Holding’e ait Atmosfer Balonculuk Ticaret Turizm A.Ş'den hisse alıyor. Atmosfor Balonculuk’a ortaklık için adım atan Japon devi böylece Türkiye’deki ilk taşımacılık yatırımına da imza atmış olacak.

Rusya ve Moğolistan'da 2 bankası var

1980 yılında kurulan H.I.S. Co, Ltd düşük maliyetli paket turlar konusunda uzmanlaşmış bir seyahat acentesi. 40 yıl önce Hideo Sawada tarafından önce International Tours Co., Ltd. olarak kurulan şirket, daha sonra adını "H.I.S." olarak değiştirdi. Japonya'da 303 şubesi buşunan Japon devinin, yurtdışındaki 124 şehirde 185 şubeden oluşan küresel bir ağı var.

Asia Atlantic Airlines'ın çoğunluk hissesine ve Skymark Airlines'ın azınlık hissesine sahip olan şirket ayrıca Avustralya'da Gold Coast, Queensland ve Watermark Hotel Brisbane'de Watermark Hotel and Spa adlı iki otele sahip. H.I.S. Co, Ltd ayrıca Cruise Planet adında bir kruvaziyer şirketini de yönetiyor.

Şirketin kurucusu olan Hideo Sawada Moğolistan’daki tarımsal alanda bankacılık yapan Khan Bank ile Rus finans şirketi Solid Bank hisselerinin de yüzde 40'ına sahip.

Otelinde 186 robot çalışıyor

H.I.S. şirketine ait Henn na Hotel Co. Guinness Dünya Rekorları tarafından dünyanın “ilk robot personel oteli” olarak biliniyor. Bu üst sınıf otelde, Japonca, İngilizce, Çince, Korece bilen 186 robot çalışanı bulunuyor. Varlıkları 332 milyar Japon Yeni, yani 20 milyar liraya ulaşan Japon şirketin çalışan sayısı ise 15 bin civarında.

Yazının devamı: https://www.dunya.com/kose-yazisi/japon-devi-kapadokya-atmosferine-girdi/467039

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.