Turizm bayramda yükselişe geçecek

Tur firmaları ve oteller, tatilini bayrama erteleyenler için deniz kum güneş üçlemesinden, yeşil ve serin yayla tatillerine, kültür turlarından yurt dışı gezilerine kadar çeşitli alternatifler sunuyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turizm bayramda yükselişe geçecek
Tur firmaları ve oteller, tatilini bayrama erteleyenler için deniz kum güneş üçlemesinden, yeşil ve serin yayla tatillerine, kültür turlarından yurt dışı gezilerine kadar çeşitli alternatifler sunuyor. Yetkililer, tatile çıkacakların erken rezervasyon imkanlarını kaçırmamak için ellerini çabuk tutması gerektiğini belirtiyor.
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, yabancı turistler sayesinde dolu olan tatil bölgelerinin bayramın da gelmesiyle daha da hareketleneceğini ifade etti. Özellikle ramazanda tatile gidemeyenlerin bu dönemi değerlendirmesini beklediklerini dile getiren Ayık, yabancı turistler gibi yerli turistlerin de tatillerini geçirmek için yoğun olarak kıyı kesimleri tercih ettiğini söyledi. Ayık, Ramazan Bayramı rezervasyonlarında ise ülke genelinde bir doluluk yaşanmasını beklediklerini vurguladı.

SON GÜNLERE KALMAYIN
İç pazarın turizmdeki payının yüzde 10-15 civarında olduğunu bildiren Ayık, rakamın bayram gibi dönemlerde ise yüzde 25-30’a çıktığını söyledi. Bayramda tatile çıkmak isteyenlere ramazanın son günlerinden önce tatil planlarını yapmaları tavsiyesinde bulunan Ayık, aksi takdirde tur ve konaklama fiyatlarının artabileceğine işaret etti. Ayık, “Bu yıl Antalya’ya Temmuz ayında gelen turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1, yıl bazında kıyaslandığında ise yüzde 7’lik bir artış gerçekleşti. Böylece hedeflenen rakamlara yaklaşılmış oldu” dedi. Taksim Gezi Parkı olayların etkisinin kıyı kesimlerde kayıplara neden olmadığını, rakamların şimdilik bunu gösterdiğini belirten Ayık, Türkiye’nin deniz turizmiyle öne çıkan rakiplerinden farklı olarak alternatifleri de barındırdığına değindi. Ayık, bugüne kadar gitme imkanı bulamayanların tatillerini Karadeniz yaylalarında veya kültür turlarıyla değerlendirebileceklerini vurguladı.

YÜZDE 95’İ SATILDI
Bir tur firmasının pazarlama ve satış müdürü Sarp Özkar da Ramazan Bayramı yurt dışı turlarının bu yıl da beklenen seviyede talep gördüğünü söyledi. Özkar, “Temmuz ayının ilk haftası itibariyle tur paketlerimizin yüzde 95’i satıldı. Şu an birkaç paket turda, son yerler kaldı. Ramazan Bayramı’nda yurt dışı turuna gitmek isteyenlerin bu haftadan sonra yer bulmaları pek mümkün olmayacak.
Bu nedenle kararlı olanlar ellerini çabuk tutması gerekiyor” diye konuştu. Türk tatilcilerin her yıl iki bayramdan birini tercih ettiğini kaydeden Özkar, şöyle konuştu:
“Bu yıl yaz tatilini kısa zamanda yapan tatilcilerin asıl tercihi ekim ayına denk gelen Kurban Bayramı. Bunun sebebi ağustosta uçak fiyatlarının yüksek olması nedeniyle tur fiyatlarının Kurban Bayramı’na göre biraz daha pahalı oluşu. Yerli tatilciler, artık yaz tatilini benimsedi ve her yıl büyük bir oran yaz tatiline çıkmak üzere plan yapıyor”.

YURT DIŞI TURLARA İLGİ ARTTI
Bu yılki satışların öngörüler çerçevesinde gerçekleştiğini dile getiren Özkar, “Ramazan ayı yurt dışı tur satışlarında ise geçen yıla göre yüzde 32 artış yaşandı. Bu yıl tahminen 20 bin kişi paket turlarla Ramazan Bayramı’nda yurt dışı seyahati yapacak. Bu rakamın Kurban Bayramı’nda 40 bin seviyelerine çıkmasını bekliyoruz” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.