Turizm basınının acı kaybı... Halil Tuncer hayatını kaybetti

Turizm basınının Halil Abi’si, usta turizm fotoğrafçısı Halil Tuncer, tedavi gördüğü hastanede bu sabah hayatını kaybetti.

16/09/2021 05:32
Turizm basınının acı kaybı... Halil Tuncer hayatını kaybetti

Turizm basınının Halil Abi’si, usta turizm fotoğrafçısı Halil Tuncer, tedavi gördüğü hastanede bu sabah hayatını kaybetti. Uzun yıllar mesai arkadaşlığı, dostluk, arkadaşlık yaptığımız, güzel anlarımızın tanığı, zor dönemlerimizin dert ortağı, turizm sektörünün ‘Demirbaş’ı Halil Abimiz’i kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz.

Tuncer’in cenazesi, 17 Eylül Cuma günü, öğle namazını müteakip Balıkesir Burhaniye ilçesinde Yeni Mahalle Camii de kılınacak cenaze namazının ardından, toprağa verilecek.

Turizm Aktüel olarak Halil Abimiz’e Allah’tan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine ve turizm camiasına baş sağlığı ve sabır dileriz.

Halil Tuncer Kimdir ?

Amasya'da 1939 yılında doğdu. Küçük yaşta anne- babasını kaybetti. İkisi kızı ikisi erkek dört kardeşi olan Tuncer'i Yüzbaşı amcası okuttu. Amcasının tayin yeri değiştikçe, Tuncer'in okulu da değişti. 1948'de İstanbul'da başlayan ilkokul serüveni, Amasya, Diyarbakır ve Kayseri'de devam etti.

Sivas'ta ortaokul öğrencisiyken fotoğraf çekmeye sevdalandı. Eline geçen parayla 6- 9'luk Kodak makinesini alıp, okuldakilerin fotoğraflarını çekerek harçlığını çıkarmış. İstanbul'da Kabataş Lisesi'ne yazıldığında da okul fotoğrafçısı gibi çalışarak kendi yağıyla kavruldu. 1970'te Türkiye Milli Talebe Federasyonu (TMTF) Türkiye'nin turistik merkezlerinin fotoğraflarını çekmeye başladı. Nemrut'un ilk fotoğraflarını 1971'de çekti.

1993 yılında çektiği Nemrut fotoğrafı, Danimarka'da 69 ülkenin katıldığı Turizm Fotoğrafları Yarışmasında Tuncer'e dünya ikinciliği kazandırdı. Tuncer, ABD, Küba, Avrupa'da 15'i aşkın ülke, Mısır, Malezya ve KKTC'de kişisel fotoğraf sergileri açtı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.