Turizm Bakanlığı personeli, Fransa turizmini yerinde inceledi...

Fransa'nın Lille kentinde düzenlenen "AB Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projesi"nde yer alan Türkiye, 25 uzman personeli ile iki ülke arasındaki turizmin benzer ve farklılıklarını yerinde inceledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turizm Bakanlığı personeli, Fransa turizmini yerinde inceledi...

Personel, ‘Türk Turizmide Çeşitlilik, Yenilik ve Kalite Sağlanabilmesi İçin Turizm Eğitimlerinin AB Turizm Eğitim Sistemlerine Uyumu ve Sertifikasyon Sisteminin İncelenmesi’ konusunda Fransa’nın Lille kentinde buluştu.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı, "AB Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projesi" dahilinde hazırlanan "AB Yolundaki Türkiye'de Turizmde Çeşitlilik, Yenilik ve Kalite Sağlanabilmesi İçin Turizm Eğitimlerinin AB Turizm Eğitim Sistemlerine Uyumu ve Sertifikasyon Sisteminin İncelenmesi" isimli proje kapsamında Fransa'ya gitti. AB Mesleki Eğitim Programı olan ve tüzel kişilik sahibi resmi, özel tüm kurum ve kuruluşlar, eğitim kurumları ile KOBİ, STK ve yerel idarelerin proje sunabildiği ve "AB Hayat Boyu Öğrenme/Leonardo Da Vinci Programı" hibesi ile 11-24 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen projeye Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 21, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 2, Selçuk Üniversitesi'nden 1 ve Ankara Dedeman Oteli'nden de 1 uzman personel katıldı.

 

Proje kapsamında yetkililer tarafından AFPA eğitim merkezlerinde genel turizm eğitimi (HACCP uygulamaları, animasyon eğitim sistemi, mutfak ve servis uygulamaları) ile eğiticilerin eğitimi, sertifikasyon ve akreditasyon sistemi incelenerek, bunların uygulamalarını yerinde görmek üzere 2 otel ve 2 lise gezisi yapıldı.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Fransa'nın Lille kentinde gerçekleştirilen proje Fransız basınında da yer aldı. Lille kentinin yerel gazetesi La Voix Du Nord (Kuzeyin Sesi) "25 Çok Profesyonel Türk Turist Grubu I'AFPA Lille'e Geldiler" başlığıyla verdiği haberde projeyi okuyucularına tanıttı.

 

Ziyaretin içeriğinin bu konudaki Fransız uygulamaları ile AB yolunda ilerleyen Ankara'daki uygulamaların karşılaştırılması olduğunu belirtilen gazete haberinde AFPA I'Homme tarafından da otelcilik ve turizm üzerine bilgilerin güncellediğini kaydetti.

 

Projenin kalbinin "Doğru bir sertifikasyon modeli oluşturabilmek için turizm konusunda iki ülke arasındaki benzerlik ve farklılıkları görmek" olduğuna da anlatan gazete, Türklerin 12 günlük eğitim ve ziyaretleri boyunca Lille Alliance Hotel, Val Joly Rekreasyon Merkezi, AFPA Berck, AFPA Lomme, Le Touquet Otelcilik Okulu ile Michel-Servet Otelcilik Okulu'nu ve buralarda uygulanan eğitim ve sertifikasyon sistemini inceleme fırsatı bulduklarını bildirdi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.