‘Turistleri mağdur etmedik…’

Geçtiğimiz günlerde, Rusya´dan turist gönderen 20 yıllık geçmişi olan tur operatörü Labirint Travel’ın iflas etmesinden sonra basında, 44 Rus yolcunun Antalya Havalimanı’nda mahsur kaldığına dair haberler yer almıştı.

31/12/2019 23:40
‘Turistleri mağdur etmedik…’

Antalya Havaalanı’nda mahsur kalan 44 Rus turistten 22 tanesinin konaklamasının şirketleri tarafından yapıldığını www.mygazete.com a açıklayan Laçin Mirza, “Labirint Travel’ın 02 Ağustos’ta tatilleri biten 22 yolcusunun havalimanına transferi tarafımızdan sağlandı. Ancak Orenburg Havayolları, ilgili firmadan ücretini tahsil edemediği için uçak göndermedi ve bu yolcular uçakla dönemedi. Belirtmek isterim ki; şirketimiz yurtdışında tur operatörü faaliyeti göstermediğinden uçak kiralaması yapmamaktadır. İlgili firmanın bin 143 yolcusuna ‘incoming’ hizmeti tarafımızdan veriliyordu.

Labirint Travel’ın faaliyetlerini durdurdukları bilgisini aldığımız süreçte konuyla ilgili Rus Turizm Başkan Vekili ile görüşmelerimize istinaden, Tour Assist kurumu ile işbirliği yapılmış olup, aynı günün gecesi Antalya’da bulunan turistlerin dönüşünü sağlamak için 2 uçak gönderildi. Ülkelerine dönmek isteyen yolcular bu uçaklarla geri döndü. Ancak tatillerini çıkış tarihinden önce bitirmek istemeyen turistler Antalya’da kalmayı tercih etmişti. Bugün itibariyle de bin 143 yolcunun tamamı ülkelerine döndü” dedi.

SEYAHAT ACENTALARI ARADA KALIYOR

İflas olaylarının ardından Rus resmi kurumlarının kalan yolcuların acilen otellerden çıkarılıp gönderilmesini istediğini, aksi taktirde uçak sağlayamayacakları yolundaki açıklamasını da duyuran Mirza, buna karşılık yolcuların ise tatili tamamlamadan uçmak istemediklerini ve sonunda bu durumun seyahat acentalarını mağdur ettiğini söyledi.

SEKTÖR OLARAK BİRBİRİMİZE DESTEK OLALIM

Mirza son olarak şunları ekledi, “Bildiğim kadarıyla 1618 Nolu Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunnu’da bir takım düzenlemeler için çalışmalar yapılıyor. Umarım bu çalışmalar içerisinde seyahat acentalarını bu konularda koruyucu maddeler olur. Ayrıca şunu da belirtmeliyim ki, yurtdışında bulunan operatörlerin iflas etmelerinde buradaki turistlerin mağdur olmaması için sektör olarak bizler de elimizi taşın altına koymalıyız. Örneğin bir fon oluşturulabilir. Her acenta getirmiş olduğu turist sayısı kadar bu fona belli bir rakam aktarabilir.

Tur operatörünün iflası durumunda konaklama ve uçak biletleri bu fondan karşılanabilir. Şirketimiz, oluşacak fona destek verecektir. Bu bağlamda ülkemizin bacasız sanayisi olan turizmi bizlerin de korumak ve kollamak zorunda olduğumuzu unutmamak gerekir.”

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.