Turistlere 10 dilde e-rehber...

Şehir Hatları AŞ, yabancı turistler için kişiye özel 10 dilde e-rehber hizmetini uygulamaya koydu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turistlere 10 dilde e-rehber...
Şehir Hatları AŞ, Boğaz turlarına katılan yerli ve yabancı turistlerin, İstanbul'un tarihi mekanlarını daha iyi tanıyabilmeleri için kişiye özel 10 dilde e-rehber hizmetini uygulamaya koydu.
Topkapı Sarayı'ndan Ayasofya Müzesi'ne, Dolmabahçe Sarayı'ndan Kız Kulesi'ne kadar 70 farklı tarihi eser, Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, Farsça, Japonca, İspanyolca, İtalyanca, Rusça ve Arapça olmak üzere 10 dilde dinleniyor. Toplam 100 dakikalık prodüksiyondan oluşan sesli rehber uygulamasında her tarihi eser yaklaşık 4 dakika süreyle anlatılıyor.

İstanbul'u ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin kısıtlı süreleri göz önünde bulundurularak hazırlanan sistemle Boğaz yolcuları kıyı boyunca İstanbul'un eşsiz güzelliklerini yaşıyor, tarihi bilgilere tanıklık ediyorlar. Yolcular, kiraladıkları dijital rehberleri herhangi bir süre kısıtlaması olmaksızın Boğaz turu süresince kullanabiliyor. Gezi vapurlarına binen turistler, gezi süresince İstanbul'u seyrederken, bulundukları bölgedeki tarihi mekanlar hakkında bilgiyi eş zamanlı olarak kendi dillerinde dinleyebiliyor.
Detaylı anlatımın yer aldığı genel prodüksiyon seçilmesi halinde gezi güzergahındaki diğer tarihi mekanlar ve eserler hakkında da bilgi almak mümkün. E-rehberde gezilen mekanların fotoğrafları da yer alıyor.

E-rehber uygulamasını içeren cihazda, işitme engeli bulanan yolcular için de anlatımların metinleri yer alıyor. Kişiye özel rehber, GPS üzerinden alınan konum bilgisi ile gezi vapurunun bulunduğu yer hakkında otomatik bilgi verilebiliyor.
E-rehberden Boğaz turuna katılanlar, 5 lira karşılığında yararlanabiliyor.
Rehber, İstanbul Boğazı'nı modern, teknolojik, doğru ve sistematik bir şekilde öğrenme fırsatı sunuyor. E-rehber herhangi bir süre kısıtlaması olmadan Boğaz turu süresince kullanılabiliyor ve vapurdan ayrılma esnasında gişeye iade ediliyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.