Turistlerden Yunanistan’a ’Irkçılık’ suçlaması...

Yunanistan’da Asya, Afrika ve Ortadoğulu turistler ırkçı uygulamalara maruz kalıyor. Polis tarafından dövülen bir Koreli, turistlere ‘Türkiye’ye gidin’ önerisi yaptı

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turistlerden Yunanistan’a ’Irkçılık’ suçlaması...

Yunanistan’da son dönemde Asya, Afrikalı ve Ortadoğulu turistlere yönelik ırkçı motivasyonlu saldırılar artıyor. BBC’nin haberine göre Koreli turist Hyun Young Jung, Atina sokaklarında yürürken kimliğini sormak için kendisini durduran polisler tarafından dayak yedi.

İki yıldır dünya turunda olan Jung, pasaportunu uzattığı sırada polisin kimliğini göstermesini istediğini ve kendisine dayak atmaya başladığını iddia etti. Koreli genç, kelepçeli ve gözaltındayken de dayak yediğini dile getirdi. Jung’un birkaç saat kaçak göçmenlerle bir arada gözaltında tutması, Kore ve Yunan yetkilileri arasında diplomatik soruna sebep oldu. Jung, “Yunanistan’a gidelim mi diye soranlara Türkiye’ye gidin diye cevap veriyorum” dedi.

Irkçılık suçlamaları...

AB’ye giden yasadışı göçmenlerin çoğunun Yunanistan üzerinden gelmesi, yetkililerin kaçak göçmenlere savaş açmasına yol açtı. Fakat turistler bu durumdan ötürü mağdur oluyor. Mayıs ayında Atina Ekonomi Üniversitesi’ne ders vermeye giden Hint akademisyen Dr. Shailendra Kumar Rai de gözaltına alınmış, akademisyenler ve öğrencilerin çabasıyla serbest bırakılmıştı. (Milliyet) 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.